Ένοχος με ελαφρυντικά για κλοπές σε σπίτια της Ρόδου

Ένοχος με ελαφρυντικά για κλοπές σε σπίτια της Ρόδου

Ένοχος με ελαφρυντικά για κλοπές σε σπίτια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του στην Κω για κλοπές σε σπίτια του νησιού!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από έξι χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι και συνέλαβαν τον 27χρονο αλλοδαπό μαζί με τον 29χρονο Αλβανό ως τα άτομα που διέπρατταν τις κλοπές και μία 26χρονη Αλβανίδα κατηγορούμενη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Τον Οκτώβριο του 2014 οι δύο άνδρες κατηγορούμενοι δικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων – Μεταβατική έδρα Κω, ως να ήταν παρόντες και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον καθένα.

Κατά της απόφασης αυτής ο 27χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και έτσι του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Αφορμή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αποτέλεσε η καταγγελία κλοπής που έγινε στις 28 Ιουλίου 2010, από δύο αλλοδαπές Σερβικής καταγωγής, σύμφωνα με την οποία την προηγούμενη ημέρα άγνωστοι δράστες είχαν μπει από ανασφάλιστο παράθυρο σπίτι τους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1700 ευρώ και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν το σπίτι που είχε μισθώσει και διέμενε η 26χρονη αλλοδαπή, μαζί με τους δύο δράστες. Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και διάφορα αντικείμενα τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών τα είχαν αφαιρέσει ο 27χρονος και ο 29χρονος από τρία σπίτια στη πόλη της Κω, απογευματινές ώρες της 31ης Ιουλίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις παθούσες ήταν και η πραγματική ιδιοκτήτρια του σπιτιού η οποία είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα στους Αλβανούς και η οποία διαμένει μόλις στο διπλανό κτίριο!

Πάντως τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι της 26χρονης από την Αλβανία ήταν αρκετά σε αριθμό και αξία, επιβεβαιώνοντας τη πλούσια «λεία» των δραστών. Όλα τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και επιστράφηκαν στους παθόντες.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι της 26χρονης εντοπίστηκαν:
- 109 χρυσά κοσμήματα
- 44 ρολόγια τσέπης
- 11 ρολόγια χειρός
- 6 ρολόγια διακοσμητικά
- 6 κινητά τηλέφωνα
- 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
- 1 Blackberry
- 1 Playstation και 9 παιχνίδια αυτού
- 1 ipod
- 1 πορτοφόλι
- Τα χρηματικά ποσά των 200 ευρώ και των 18 δολαρίων ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»