Βιβλίο με αναφορές στη Λίνδο από την πρώην σύζυγο του Ντ. Γκίλμουρ

Βιβλίο με αναφορές στη Λίνδο από  την πρώην σύζυγο του Ντ. Γκίλμουρ

Βιβλίο με αναφορές στη Λίνδο από την πρώην σύζυγο του Ντ. Γκίλμουρ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 676 ΦΟΡΕΣ

Συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο Ρόδου

Λίγη από τη χρυσόσκονη μιας άλλης εποχής, μυθικής και για τη Ρόδο, σκόρπισε η παρουσία χθες, στο Δημαρχείο της Ρόδου, της πρώην συζύγου του θρυλικού κιθαρίστα και αρχηγού των Pink Floyd, Ντέβιντ Γκίλμουρ, της Τζίτζερ Γκίλμουρ, με αφορμή του νεοεκδοθέντος της βιβλίου με τίτλο «Memoirs of Brightside of the Moon” («Αναμνήσεις της Φωτεινής πλευράς του Φεγγαριού»), στο οποίο, βέβαια, πρωταγωνιστούν οι αναφορές στη Λίνδο και το νησί μας!

Δεν θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη διαφήμιση η Ρόδος καθώς η κα Τζίντζερ Γκίλμουρ είναι πολύ γνωστή καλλιτέχνις, γλύπτρια και ζωγράφος, στο εξωτερικό ενώ βέβαια έχει συνδέσει τη ζωή της με έναν από τους μύθους της ροκ μουσικής.

Η ίδια, απλή και ζεστή, μετά τη συνάντησή της με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στον οποίο δώρισε και ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου της, δεν σταματούσε να εκφράζει την αγάπη της για τη Ρόδο και ειδικά τη Λίνδο, με την οποία έχει συνδέσει τη ζωή της και εξακολουθεί να περνάει τα καλοκαίρια της. Σημειώνεται ότι, στη συνάντηση στο Δημαρχείο παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, οι Αντιδήμαρχοι κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο δικηγόρος της κ. Κοκκινογέννης και άνθρωποι που την συνόδευαν.

«Πολλά χρόνια πριν, ο άνδρας μου, ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ, αρχηγός των Pink Floyd, ήταν καλεσμένος να έρθει στη Λίνδο και δεν θα ξεχάσω ποτέ τη νύχτα που μπήκα στην πλατεία της Λίνδου και άκουσα τη μουσική και μύρισα τους ανθούς πορτοκαλιάς, και είδα την ομορφιά του χωριού», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε τις δηλώσεις της η κα Γκίλμουρ. Και συνέχισε: «Πάνε τώρα 44 χρόνια που συνεχίζω να έρχομαι εδώ και μεγαλώνουμε μαζί και ανακάλυψα ότι έχω εξαιρετικά καλούς φίλους και ιδιαίτερα αγαπώ την Ελλάδα γιατί εκτιμάτε τον πολιτισμό. Έγραψα το βιβλίο μου ώστε οι άνθρωποι να θυμούνται την ομορφιά και την αγάπη του Θεού που μας προστατεύει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λουλούδια και την αγάπη των απλών ανθρώπων. Σας θαυμάζω πολύ. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου, το δεύτερο μου σπίτι».

Σε ερώτηση για το πόση Ρόδο και Λίνδο έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο της, είπε χαρακτηριστικά, «ίσως κάθε δεύτερο κεφάλαιο», ανάμεσα στις ιστορίες που αφηγείται με κάθε ένα από τα τέσσερα παιδιά της που έφερνε εδώ. Όπως είπε, εξακολουθούν να έρχονται κάθε καλοκαίρι και πιστεύουν και εκείνα ότι είναι επίσης το σπίτι τους. Είπε, μάλιστα, ότι η Λίνδος έδωσε πολλή από την ομορφιά που την ενέπνευσε. Περιέγραψε, ακόμη, ότι εκείνο που τους αρέσει είναι να βρίσκονται μέσα στο νερό, να αισθάνονται τον ήλιο στο πρόσωπο και τον άνεμο και να μυρίζουν τα λουλούδια και αυτά είναι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της.

Σε ερώτηση για τη μυθική εκείνη εποχή και ποιες είναι οι πιο έντονες μνήμες που έχει κρατήσει και θέλει να μοιραστεί, απάντησε αμέσως ότι είναι η πρώτη νύχτα που έφθασε στη Λίνδο και έμειναν σ’ ένα από τα παραδοσιακά σπίτια και όταν άνοιξαν την πόρτα είδαν ένα πολύ παλιό τραπέζι, με κεριά και φρούτα.

Μία δεύτερη ανάμνηση ήταν το ταξίδι του μέλιτος. Και μάλιστα, εκείνη την εποχή, μικροί ξιφίες βγήκαν στον αιγιαλό κάτω από το σπίτι τους στους Πεύκους και πολλοί λινδιακοί μαζί με τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ μπήκαν στις βάρκες και τους ψάρεψαν. Τότε, λοιπόν, φιλοξενούσαν τα παιδιά των μάνατζερ των Pink Floyd. Η πρώτη της κόρη, τριών ετών, βρισκόταν στην παραλία μαζί με ένα άλλο κοριτσάκι όταν είδαν την Κάρι Φίσερ, που ήταν καλή τους φίλη. Είναι η Princess Lea από το Starwars και όταν τα δύο παιδιά την είδαν είπαν ότι αυτή δεν είναι η Princess Lea επειδή…δεν είχε τα κοτσιδάκια!

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της χάρισε ένα βιβλίο με τα έργα του Μουσείου Νεοελληνικής τέχνης, με αφιέρωση από τον ίδιο και είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Ρόδο να έχουμε πιστούς και καλούς φίλους.

«Φιλοξενούμε για πολλοστή φορά μία σπουδαία προσωπικότητα η οποία έζησε πράγματι δίπλα στο μύθο, τον αρχηγό των Pink Floyd, όμως μας μεταφέρει μία αγάπη και μια ζεστασιά από την όμορφη Λίνδο σε άλλες εποχές, αγνές. Αυτές τις μνήμες τις συνδυάζει με τη σύγχρονη Ρόδο, με την ίδια αγάπη, με το ίδιο ενδιαφέρον να έρχεται κάθε χρόνο να επισκέπτεται τη Λίνδο και τη Ρόδο και είναι πολύ σημαντικό ότι σε ένα βιβλίο ζωής, 643 σελίδων, γίνεται πολλοστή αναφορά της Ρόδου», είπε ο κ. Χατζηδιάκος και τη χαρακτήρισε ως μία σπουδαία προσωπικότητα, όχι μόνο γιατί έζησε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες αλλά γιατί και η ίδια είναι μία μεγάλη καλλιτέχνης, με σπουδαία έργα.

Μάλιστα, της είπε ότι, σε χρόνο που θα επιλέξει η ίδια, ανεξάρτητα αν μεταφραστεί ή όχι το βιβλίο της, θα γίνει μία παρουσίασή του στη Ρόδο σε χώρο που θα επιλέξει.
Πάντως, η ίδια είπε ότι είναι δύσκολο να μεταφραστεί το βιβλίο στα ελληνικά επειδή το κόστος είναι υψηλό, εκτός εάν βρεθεί χορηγός.

Ο κ. Υψηλάντης είπε, επίσης, ότι είναι εξαιρετική η χαρά και η τιμή να υποδέχεται στο Δημαρχείο ο πρώτος πολίτης της Ρόδου την κα Γκίλμουρ, την οποία είχε γνωρίσει παλαιότερα στη Λίνδο και του είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ότι, παρά το γεγονός ότι είχε μικρά παιδιά και ότι τότε ήταν κοντά στη μεγάλη φυσιογνωμία, τον Γκίλμουρ, η απλότητα της και η καλοσύνη της προς όλο τον πληθυσμό της Λίνδου και τους φιλοξενούμενους ήταν παροιμιώδης. Πολλές φορές, είπε ο κ. Υψηλάντης, τη συναντούσαν στα δρομάκια της Λίνδου και το χαμόγελό της ήταν ένα δείγμα ότι ήθελε όλους να τους αγκαλιάσει και είναι ένα κομμάτι αυτού του τόπου. Κλείνοντας ευχήθηκε ότι κάποιο έργο από τα σπουδαία γλυπτά της, να μπορέσει να φιλοξενηθεί στη Ρόδο.

Η κα Χατζηλαζάρου της ζήτησε, εκ μέρους του Δήμου, να γίνει πρέσβειρα της υποψηφιότητας της Ρόδου για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 και να υπογράψει. Είπε, ακόμη, ότι είναι τιμή που την καλωσορίζουμε εδώ και όλοι γνωρίζουμε πόσο αγαπάει τη Ρόδο και ειδικά τη Λίνδο.

Ο κ. Φλεβάρης, τέλος, εκ μέρους της Περιφέρειας, την καλωσόρισε ως σημαντική προσωπικότητα και ευχήθηκε το βιβλίο της να είναι ένα σημαντικό έργο που να μιλάει και για τον τόπο το δικό μας, αναφέροντας ότι η καλύτερη προβολή των νησιών είναι από ανθρώπους του πνεύματος όπως η ίδια.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο