Έκθεση Φωτογραφίας και Διαγωνισμός Φωτογραφίας στον Δήμο Καρπάθου!

Έκθεση Φωτογραφίας και  Διαγωνισμός Φωτογραφίας  στον Δήμο Καρπάθου!

Έκθεση Φωτογραφίας και Διαγωνισμός Φωτογραφίας στον Δήμο Καρπάθου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Καρπάθου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Πεταλούδων και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας της Καρπάθου σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, πραγματοποιούν την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: « ΦωτογραφίΖΩ το ΝΕΡΟ»

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία πήραν ο Δήμος Καρπάθου με την ιδιότητα του οικοδεσπότη – διοργανωτή και το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης , με τίτλο « ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» . Η συμβολή του ΚΠΕ Πεταλούδων και των Διευθύνσεων Α/ θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου/Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων στην πραγματοποίηση του ανωτέρω εγχειρήματος υπήρξε καθοριστική.

Βασικός στόχος είναι να αναδειχθεί η φωτογραφία σε μέσο εξοικείωσης των επισκεπτών της Έκθεσης με το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, ειδικά δε με το ΝΕΡΟ. Επιδιώκεται , στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προβολής και αξιοποίησης του ανωτέρω Δικτύου, όφελος των πολιτών, ως άτομα και ως συλλογικότητα .
Με εργαλείο τη φωτογραφική μηχανή και τη φωτογραφία, θα υπηρετηθεί η καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε ενήλικες και παιδιά, ώστε να ενισχυθούν τα κίνητρά τους για γνώση, μάθηση κα συνεργασία αναφορικά με την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, της υλικής και άυλης παραδοσιακής κληρονομιάς.
Παράλληλα αναμένεται να διευκολυνθεί η προσέγγιση των πολιτών και των μαθητών με υλικό πολιτισμό και συγκεκριμένα με τον οπτικό – και με τη βοήθεια του ιστολογίου http://blogs.sch.gr/fotografizo- καθώς θα ευαισθητοποιούνται και να ενισχύουν το αίσθημα αλληλεγγύης τους προς τον « άλλον», προκειμένου να ζήσουν στον τόπο τους αειφορικά.

Η Έκθεση Φωτογραφίας αφορά σε 60 φωτογραφίες με θέμα το ΝΕΡΌ ως φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πόρο. Τα φωτογραφικά έργα είναι τεχνήματα ερασιτεχνών φωτογράφων που παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα στο δίμηνο Εργαστήριο Φωτογραφίας του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου εκπαιδευτή φωτογράφου κ. Γ. Σπυρίδη

Τα εγκαίνια
Η Έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 17/06/2016 στις 14:30, θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 π. μ. έως τις 15: 00 μ. μ.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Τέλος, ως επιστέγασμα της Έκθεσης, ο Δήμος Καρπάθου διοργανώνει Διαγωνισμό Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας με τίτλο « ΦωτογραφίΖΩ το ΝΕΡΟ και την Κάρπαθο» , που θα διαρκέσει όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Οι υποψήφιες φωτογραφίες - έως δύο φωτογραφίες ανά φωτογράφο- θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση mail@kpe-edess. pel. sch.gr ( από 1 ως 5 ΜΒ κάθε φωτογραφία) έως τις 31 Αυγούστου 2016. Η ηλεκτρονική υποβολή θα συνοδεύεται από το ονοματεπώνυμο του δημιουργού, το τηλέφωνό του και τον τίτλο του έργου.
Τα είκοσι καλύτερα φωτογραφικά έργα 1. Θα ανακοινωθούν από τον τοπικό τύπο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016. 2. Θα συμπεριληφθούν στο φωτογραφικό αρχείο του ΚΠΑ Έδεσσας Γιαννιτσών προς υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης « ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» καθώς και του ΚΠΕ Πεταλούδων και των Διευθύνσεων Α/ θμιας και Β /θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου /Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων για διευκόλυνση των δικών τους εκπαιδευτικών στόχων 3. Θα αναπαραχθούν αφίσες με δαπάνη του Δήμου μας, με σκοπό να διανεμηθούν αυτές στα σχολεία και στις λοιπές υπηρεσίες και φορείς της Καρπάθου , μεταφέροντας το μήνυμα της αξίας του ΝΕΡΟΥ ως φυσικού, κοινωνικού και πολιτισμικού αγαθού.
Η ακριτική Ελλάδα δηλώνει για μία κόμη φορά δυναμικά την παρουσία της στα πολιτισμικά δρώμενα!

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού