Χωρίς νερό έμειναν οι τουρίστες στην Κρεμαστή

Χωρίς νερό έμειναν οι τουρίστες στην Κρεμαστή

Χωρίς νερό έμειναν οι τουρίστες στην Κρεμαστή

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Για ανευθυνότητα κατηγορούν την ΔΕΥΑΡ οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί τις τελευταίες ημέρες σε ξενοδόχους της Κρεμαστής το «μαρτύριο της σταγόνας» που είναι αναγκασμένοι να υπομείνουν δεκάδες ένοικοι των καταλυμάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας χθες στην «Ροδιακή» ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της περιοχής κατήγγειλαν την ανευθυνότητα στελεχών της ΔΕΥΑΡ, καθώς μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες υπήρξε πολύωρη διακοπή υδροδότησης, ενώ μόνο στην μια από αυτές τις περιπτώσεις ειδοποιήθηκαν ότι επρόκειτο για βλάβη και θα ακολουθούσαν προγραμματισμένες εργασίες.

Παράλληλα όπως υπογραμμίζουν, από τα μέσα του περασμένου Απριλίου όταν και λειτούργησαν για πρώτη φορά τα ξενοδοχεία τους για την θερινή περίοδο, επί μονίμου βάσεως και τουλάχιστον μια με δύο φορές την εβδομάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υδροδότηση των επιχειρήσεών τους, κάτι που τους δημιουργεί τεράστια ζητήματα απέναντι στους πελάτες τους, καθώς και απέναντι στα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία με τα οποία συνεργάζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ένα από αυτά τα ξενοδοχεία που συνεργάζεται με την εταιρεία-κολοσσό στον τουρισμό, την ΤUI, έλαβε προειδοποιητική επιστολή πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση μέσα στην σεζόν. Ακολούθησαν μάλιστα και αρκετές διευκρινιστικές κλήσεις για να διαπιστώσουν το ακριβές μέγεθος του προβλήματος, λόγω των πολλών γραπτών παραπόνων από τους πελάτες τόσο προς τους ξεναγούς, όσο και προς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Καταγγελίες πάντως για την ελλιπή υδροδότηση της Κρεμαστής υπήρξαν προς την «Ροδιακή» τις προηγούμενες ημέρες και από τους κατοίκους της περιοχής. Όπως υποστηρίζουν εδώ και δεκαπέντε ημέρες υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την φυσική ροή του νερού προς τα σπίτια τους, ενώ είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη Κυριακή έμειναν χωρίς σταγόνα νερού από το πρωί, για να επανέλθει τελικά γύρω στις 11 το βράδυ.

Τι απαντάει η ΔΕΥΑΡ
Από πλευράς πάντως την ΔΕΥΑΡ, υπήρξε χθες απάντηση προς την «Ροδιακή» από στελέχη της για το ζήτημα που ταλανίζει φέτος και άλλες περιοχές της Ρόδου, όπως τα Κολύμπια, την Καλλιθέα, ακόμη και το λιμάνι της Ρόδου που υποδέχεται καθημερινά αρκετά κρουαζιερόπλοια.

Κατ’ αρχάς επιβεβαίωσαν ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε βλάβη στην Κρεμαστή, από την οποία προκλήθηκε αναστάτωση σε κατοίκους και επιχειρηματίες και για την οποία καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους εργαζόμενους ώστε να αποκατασταθεί.

Από εκεί και πέρα όμως διευκρίνιζαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στην ανεπάρκεια νερού ή σε βλάβες, αλλά στην χαμηλή πίεση νερού που υπάρχει στις δεξαμενές αυτό το διάστημα. Τονίζουν μάλιστα ότι γίνονται οι σχετικές παρεμβάσεις έτσι ώστε η περιοχή της Κρεμαστής να μπορέσει να υδροδοτηθεί από το Φράγμα του Γαδουρά, αλλά και ένα μέρος του οικισμού από την Παστίδα, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο υπογράμμιζαν πως δεν πρόκειται για ζήτημα που ανέκυψε τώρα, αλλά υπάρχει την τελευταία 15ετία χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Εντούτοις εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση στα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης είναι το γεγονός ότι το σχετικό πρόβλημα εμφανίστηκε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτό όπως λένε περιμένουν με ανυπομονησία στο τέλος του μήνα τις μετρήσεις κατανάλωσης για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ώστε να έχουν πιο σαφή εικόνα στο που οφείλεται το πρόβλημα και αν πλέον έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση του νερού στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι