Είκοσι συμμετοχές για το παιχνίδι επιβίωσης που θα γίνει στην Αλιμιά

Είκοσι συμμετοχές για το παιχνίδι επιβίωσης  που θα γίνει στην Αλιμιά

Είκοσι συμμετοχές για το παιχνίδι επιβίωσης που θα γίνει στην Αλιμιά

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1749 ΦΟΡΕΣ

Θα γίνει τον Οκτώβριο από το πρακτορείο «Beyond Borders»

Πλησιάζουν τους είκοσι οι ενδιαφερόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή για να συμμετάσχουν στο καινοτόμο παιχνίδι επιβίωσης «The Island» που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο στην Αλιμιά.

Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Beyond Borders” του Βελγίου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι παίκτες προέρχονται κυρίως από το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Αγγλία.

Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, στο ακατοίκητο νησί της Αλιμιάς ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 13 μέχρι 23 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη καθώς από το τέλος του προηγούμενου χρόνου που εκπρόσωποι του πρακτορείου επισκέφθηκαν την Αλιμιά μέχρι και σήμερα πέρασε αρκετός καιρός και μεσολάβησαν πολλά γεγονότα. Υπήρχε λοιπόν μία εύλογη ανησυχία για το αν τελικά οι διοργανωτές του παιχνιδιού προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Φαίνεται όμως ότι όλα κύλησαν ομαλά και έτσι οι διοργανωτές προχωρούν κανονικά στον προγραμματισμό τους. Σημειώνεται ότι η περιφέρεια δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση αλλά θα παρέχει όποιες διευκολύνσεις της ζητηθούν.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη τουρισμού τα οφέλη από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού θα είναι τεράστια καθώς το νησί της Αλιμιάς και τα Δωδεκάνησα θα γίνουν γνωστά μέσα από τα social media. Μάλιστα οι διοργανωτές επιθυμούν να καθιερώσουν το νησί της Δωδεκανήσου ως τόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού αυτού και να το συνδέσουν με πακέτο διακοπών και δράσεων και στη Ρόδο.

Η κα Παπαβασιλείου μάλιστα επεσήμανε ότι τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ όπως το “The Island” αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι τετραμελής αποστολή από το Βέλγιο με επικεφαλής τον κ. Joris Meermans επισκέφθηκε το νησί στο τέλος περασμένου χρόνου. Τους διοργανωτές συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός. Τόσο ο κ. Meermans όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την Αλιμιά, δηλώνοντας ότι πέρα από τη μοναδική του ομορφιά, το νησί εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς του παιχνιδιού.

Αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία θέλουμε να αναδεικνύουμε μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων ταξιδιωτικών προϊόντων, έτσι ώστε να προσελκύουμε με όλες αυτές τις δράσεις ειδικές κατηγορίες τουριστών και να πλησιάσουμε έτσι όλο και περισσότερο προς το στόχο της επέκτασης της διάρκειας της τουριστικής περιόδου», δηλώνει η κ. Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Meermans μόλις είδε την Αλιμιά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του καθώς το ερημικό νησί ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσε το πρακτορείο “Beyond Borders” για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού επιβίωσης. Το πρακτορείο αναζητώντας κάποιο ακατοίκητο νησί επικοινώνησε αρχικά με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία που το έφερε σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου.

«Το Beyond Borders είναι ένα νέο και φιλόδοξο τουριστικό πρακτορείο που εγκαινιάζει concept ταξιδιών περιπέτειας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από το πάθος των ιδιοκτητών για την περιπέτεια και έχοντας αποκτήσει μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία την τελευταία δεκαετία, δημιουργήθηκαν τρία διαφορετικά project.

Το πρώτο από αυτά ονομάζεται “The Island”. Η βασική ιδέα είναι να μείνουν σε ένα ακατοίκητο νησί μία ομάδα 20 διαγωνιζόμενων για δέκα μέρες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να περνούν διάφορες δοκιμασίες επιβίωσης, όπως π.χ. να φτιάξουν καταφύγιο, να βρουν τροφή κλπ. για να συγκεντρώσουν πόντους ή να κερδίσουν κάποια από τα μικρά έπαθλα του παιχνιδιού, όπως μία διανυκτέρευση σε κάποιο άνετο κατάλυμα σε διπλανό νησί ή φρέσκο φαγητό. Ο διαγωνιζόμενος που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά από δέκα ημέρες, θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο».

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικής ιστοσελίδας του “Beyond Borders” και των ΜΜΕ.

Από την αποστολή εκπροσώπων του πρακτορείου στην Αλιμιά στο τέλος του περασμένου χρόνουΑπό την αποστολή εκπροσώπων του πρακτορείου στην Αλιμιά στο τέλος του περασμένου χρόνου

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών