Α. Πάλλας: Έχουμε δύσκολο έργο αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε

Α. Πάλλας: Έχουμε δύσκολο έργο αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε

Α. Πάλλας: Έχουμε δύσκολο έργο αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Στις προτεραιότητές του αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Συντονισμού Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, Συντηρήσεων, Καθημερινότητας και Αγροτικής Οδοποιίας

Για τις προτεραιότητες που θέτει με την ανάληψη των καθηκόντων του, μίλησε, χθες, ο νεοορισθείς Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Συντονισμού Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, Συντηρήσεων, Καθημερινότητας και Αγροτικής Οδοποιίας, κ. Αγαπητός Πάλλας.

Ως γνωστόν, ο κ. Πάλλας ήταν η έκπληξη του «μίνι ανασχηματισμού» που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος αφού αναβαθμίστηκε από εντεταλμένος σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία που ήταν σε Αντιδήμαρχο, κάτι που είναι ενδεικτικό, βέβαια, και της βαρύτητας που επιθυμεί να δώσει στον τομέα αυτό ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Καταρχήν, ο κ. Πάλλας, ευχαρίστησε τον τελευταίο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δήλωσε: «Είναι ένα αντικείμενο πολύ μεγάλο, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις αρμοδιότητες τις οποίες αναλαμβάνω. Ήδη, έχω ξεκινήσει επαφές με τις δημοτικές ενότητες και ο σκοπός μου είναι να γίνει ανά δ.ε. μία συνάντηση των Προέδρων με τους προϊσταμένους καθημερινότητας, ούτως ώστε να δούμε και τα προβλήματα, να τα ιεραρχήσουμε και να βάλουμε κάποιους στόχους.

Θα ζητήσω από τους Προέδρους αλλά και από τους εργαζόμενους να βάλουν λίγο πλάτη ούτως ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο που όπως γνωρίζετε ο πληθυσμός είναι πολύ μεγάλος λόγω τουρισμού».

Ο νεοορισθείς Αντιδήμαρχος, έκανε, επίσης, γνωστό ότι, από την επόμενη Τρίτη, θα προγραμματίσει τα παραπάνω ραντεβού ανά δ.ε., για όλες εκτός της δ.κ. Ρόδου, και δεν παρέλειψε να πει ότι γνωρίζει όλους τους Προέδρους, μιλά σχεδόν καθημερινά μαζί τους και θα δουλέψουν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Όσο για το που θα στεγάζεται, όπως είπε χαρακτηριστικά, γραφείο δεν χρειάζεται αφού υπάρχουν γραφεία σε κάθε δ.ε. τις οποίες και θα επισκέπτεται για να ενημερώνεται. Έχει ζητήσει, ήδη, από τους προϊσταμένους να του κοινοποιούν το καθημερινό πρόγραμμα στη δ.ε. Καμείρου απ’ όπου περνάει καθημερινά και από εκεί και θα βλέπει τα προγράμματα ώστε να γνωρίζει που βρίσκεται ο κάθε εργαζόμενος, ποιοι είναι οι αδειούχοι κτλ.

Σχετικά με την αγροτική οδοποιία είπε ότι, ήδη, έχουν ξεκινήσει στη δ.ε. Πεταλουδών μία συντήρηση αγροτικών δρόμων στις κοινότητες, επίσης από σήμερα αναμένεται να πιάσει δουλειά στον Ατάβυρο το γκρέιτερ το οποίο έχει συντηρηθεί και από την ερχόμενη εβδομάδα πιστεύει ότι θα είναι έτοιμο και το γκρέιτερ των Καλυθιών ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Για τα μηχανήματα είπε ότι υπάρχει μία συνεργασία με το Τροχαίο Υλικό και σε συνεργασία με τον αρμόδιο εντεταλμένο, τον κ. Σταυρή, προγραμματίζουν που θα δουλέψουν τα μηχανήματα.

Όσο αφορά στην Πολιτική Προστασία, χθες το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Διοικητή της ΠΥΡ και τους επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων, ούτως ώστε να γίνει μία ενημέρωση από τον Διοικητή πως θα πορευτούν τον επόμενο καιρό.

Για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ο κ. Πάλλας είπε ότι προσπαθούν και βρίσκονται σε επικοινωνία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και με την Περιφέρεια. Θύμισε, ακόμη, ότι η Περιφέρεια έχει καταθέσει ένσταση στην Επιτροπή του άρθρου 7 που θα συζητηθεί στις 21 του μηνός ενώ, ως ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν ότι κακώς δεν υπεγράφη η παραχώρηση των οχημάτων στην Εταιρία αφού ότι η ΠΕΔ είναι μέτοχος της με 49% και τα οχήματα δεν παραχωρούνται σε ιδιώτη αλλά σε μία Εταιρία που κάνει συγκεκριμένο έργο. Ως εκ τούτου, η προγραμματική σύμβαση δεν εμπίπτει στην ΚΥΑ του 2010 που κάνει αναφορά για τα Κρατικά αυτοκίνητα.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα το δει θετικά η Επιτροπή η οποία αναμένεται να συνεδριάσει μέχρι τα τέλη του μηνός ούτως ώστε να έχουν και την απόφαση της Αποκεντρωμένης της Σύρου αλλά και της Ρόδου και ευχήθηκε να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, αν για όποιο λόγο κρίνουν ότι δεν είναι σύννομη η π.σ., όπως είπε ο κ. Πάλλας θα αποφασίσουν από κοινού μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο πως θα πορευτούν.

Κλείνοντας, ο κ. Πάλλας είπε ότι βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο αφού η Εταιρία έπρεπε ήδη να λειτουργεί, και οι εργαζόμενοι, προς τιμήν τους, έχουν τρία αυτοκίνητα σε επιφυλακή, το ένα στη Μαλώνα, το άλλο στην πόλη της Ρόδου και το βυτίο στην Ιαλυσό. Υπάρχουν, βέβαια, και τα οχήματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου, ένα στη Σορωνή και ένα στις Πεταλούδες και αισθάνονται μία ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Ζευγάρι νεαρών ρομά έκαναν ανήθικες προτάσεις σε ανήλικη, αντέδρασε και την δάγκωσαν

Επανέρχεται το «Πρέβελης» στα νησιά μας

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φιλοζωικής

Το Άγιο Φως στη Ρόδο

Ισχυρή σύσταση απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πάσχα στο Καστελλόριζο θα κάνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Από 9,89 έως και 14,50 η τιμή του αρνιού στην τοπική αγορά