Επίτιμοι διδάκτορες θα ανακηρυχθούν οι Μιλτιάδης Λογοθέτης και Αργ. Σφουντούρης

Επίτιμοι διδάκτορες θα ανακηρυχθούν οι Μιλτιάδης Λογοθέτης και Αργ. Σφουντούρης

Επίτιμοι διδάκτορες θα ανακηρυχθούν οι Μιλτιάδης Λογοθέτης και Αργ. Σφουντούρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 492 ΦΟΡΕΣ

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη

Επίτιμοι διδάκτορες του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου θα αναγορευτούν ο οικονομολόγος Μιλτιάδης Λογοθέτης και ο τέως καθηγητής φυσικής και αστρονομίας Αργύρης Σφουντούρης.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο τελετές, η πρώτη την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ και η δεύτερη την Τετάρτη 22 Ιουνίου την ίδια ώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών του πανεπιστημίου Αιγαίου σε αυτές θα παραβρεθεί και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης.

Ο Δρ Μιλτιάδης Λογοθέτης έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου και διευθυντής του ινστιτούτου τουριστικών και ξενοδοχειακών ερευνών. Έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη, στην έρευνα αγοράς, στο δίκαιο του τουρισμού και στην τουριστική πολιτική.

Διετέλεσε διευθυντής του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων στην ΑΣΤΕΡ και στη σχολή ξεναγών. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αναφέρονται στην ιστορία, τον τουρισμό, τη νεώτερη πολιτική και οικονομική ιστορία της Δωδεκανήσου.

Βιβλία και μονογραφίες του έχουν βραβευτεί από την ακαδημία Αθηνών από την Εθνική και εμπορική τράπεζα, και άλλες επιστημονικές οργανώσεις και εταιρίες. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του οικονομικού επιμελητηρίου ελλάδος και πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου.

Ο καθηγητής φυσικής και αστρονομίας Αργύρης Σφουντούρης γεννήθηκε στο Δίστομο, όπου σε ηλικία 4 ετών έχασε όλους τους συγγενείς του στη σφαγή που έγινε στο χωριό του από τους Γερμανούς το 1944. Επέζησαν μόνο εκείνος και οι τρεις αδερφές του.

Μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο στον Πειραιά και από εκεί ο Ερυθρός σταυρός φρόντισε να σταλεί στην Ελβετία μαζί με άλλα ορφανά του πολέμου. Μορφώθηκε και μετά σπούδασε στο Πολυτεχνείο (ΕΤΗ) μαθηματικά, πυρηνική φυσική και αστροφυσική και έγινε καθηγητής.

Ο Αργύρης Σφουντούρης αποφασίζει επίσης να ασχοληθεί με την αναπτυξιακή βοήθεια, κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανάπτυξη και Συνεργασία (NADEL) στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ΕΤΗ), και στη συνέχεια περνάει μερικά χρόνια στη Σομαλία, στο Νεπάλ και στην Ινδονησία, όπου συνεργάζεται σε ένα πρόγραμμα για την ίδρυση Ανώτατων Τεχνικών Σχολών.

Όλα αυτά τα χρόνια αναδεικνύει τη σφαγή του Διστόμου και ενημερώνει την κοινή γνώμη για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν.

Μετά το 1994 ασχολήθηκε εντατικά με τις Ελληνο-Γερμανικές σχέσεις με θέμα τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης στην Ελλάδα και τη Γερμανία και ιδιαίτερα με το ζήτημα της αναγνώρισης και αποζημίωσης των θυμάτων των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα, επιδιώκοντας μια ισότιμη προσέγγιση και καθαρτική συμφιλίωση, αξιοποιώντας έτσι τις σκληρές εμπειρίες του παρελθόντος.

Το πρόγραμμα της τελετής της 21ης Ιουνίου για την αναγόρευση του Δρ Μιλτιάδη Λογοθέτη έχει ως εξής:
19.30 μ.μ.: Προσέλευση προσκεκλημένων και κοινού.
20.00 μ.μ.: Εναρξη τελετής.

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη.
Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητή Αλιβίζο Σοφό.
Παρουσίαση της προσωπικότητας του τιμωμένου από την καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελένη Σκούρτου.

Παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από την καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Περσεφόνη Φώκιαλη.
Αναγόρευση του τιμωμένου:
- Ανάγνωση και επίδοση του κειμένου του Ψηφίσματος του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητή Αλιβίζο Σοφό.

- Ανάγνωση και επίδοση των κειμένων της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη.

- Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από την αναπληρώτρια Κοσμιτόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

- Προσφορά αναμνηστικής πλακέτας του Τμήματος από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητή Αλιβίζο Σοφό.

Ομιλία από τον επίτιμο διδάκτορα Δρ. Μιλτιάδη Λογοθέτη.
Λήξη τελετής.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα της τελετής της 22ας Ιουνίου για την αναγόρευση του τέως καθηγητή Αργύρη Σφουντούρη έχει ως εξής:
19.30 μ.μ.: Προσέλευση προσκεκλημένων και κοινού.
20.00 μ.μ.: Εναρξη τελετής.

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημιου Αιγαίου, καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη.
Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητή Αλιβίζο Σοφό.
Παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του τιμωμένου από τον καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Κόκκινο.

Αναγόρευση του τιμωμένου:
- Ανάγνωση και επίδοση του κειμένου του Ψηφίσματος του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητή Αλιβίζο Σοφό.

- Ανάγνωση και επίδοση των κειμένων της αναγόρευσης και του διδακτορικού διπλώματος από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη.

- Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της σχολής από την ανπαληρώτρια Κοσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

- Προσφορά αναμνηστικής πλακέτας του τμήματος από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητή Αλιβίζο Σοφό.

Ομιλία από τον Επίτιμο Διδάκτορα κ. Αργύριο Σφουντούρη.
Λήξη τελετής
Θα ακολουθήσει δεξίωση στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο