Υποφέρουν από την έλλειψη νερού οι κάτοικοι των Κοσκινού

Υποφέρουν από την έλλειψη νερού οι κάτοικοι των Κοσκινού

Υποφέρουν από την έλλειψη νερού οι κάτοικοι των Κοσκινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, δηλώσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ

Τεράστιο είναι για ένα ακόμη καλοκαίρι το πρόβλημα της έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή των Κοσκινού. Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες έχουν ενταθεί τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για το ζήτημα αυτό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράπονο συμπολίτισσάς μας η οποία ανέφερε χθες: «Εδώ και τέσσερις ημέρες παραμένουμε όλη την ημέρα χωρίς νερό. Έρχεται γύρω στα μεσάνυκτα και χάνεται ξανά στις 7 το πρωί».
Ωστόσο από την πλευρά της ΔΕΥΑΡ ενημερώνουν ότι πρόκειται για υπερκατανάλωση του νερού, λόγω και της λειτουργίας τους καλοκαιρινούς μήνες των μεγάλων και μικρών τουριστικών μονάδων στην περιοχή, αλλά και της αύξησης της χρήσης νερού και από τις οικίες και τους ιδιώτες, με αποτέλεσμα αυτό να εξαντλείται με γρηγορότερους ρυθμούς από εκείνους που παράγεται από τις αντλίες.

Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Δημήτρης Τσίκκης δήλωσε μιλώντας στην «Ροδιακή»: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το νερό δεν είναι ανεξάντλητο και ότι η λειψυδρία χτυπάει και την δικιά μας πόρτα. Συστήνουμε προς τους καταναλωτές μας να αποφεύγουν τις άσκοπες χρήσεις νερού σε αυλές, αυτοκίνητα και κήπους για να μπορέσει να ορθοποδήσει το δίκτυο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού κ. Νίκος Μανωλάγκας ο οποίος δήλωσε στην «Ρ»: «Πρόκειται για μια βαριά… κληρονομιά που έχουμε παραλάβει το ζήτημα της ύδρευσης. Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη στιγμή απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω η ΔΕΥΑΡ εκδίδει 5.700 λογαριασμούς μόνο για τα Κοσκινού, τα οποία έχουν 12.000 κατοίκους. Αν συνυπολογίσουμε και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, τότε όσοι χρειάζονται πρόσβαση στο νερό ξεπερνούν ημερησίως τους 27.000. Θα ήθελα να ζητήσω και εγώ με την σειρά μου την κατανόηση του κόσμου, αν και το ζήτημα αυτό δεν είναι στις αρμοδιότητές μου.

Πιστεύω όμως ότι και η ΔΕΥΑΡ θα κάνει την υπέρβαση για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, χωρίς φυσικά να καταλογίζω ευθύνες καθώς γνωρίζω ότι πρόκειται για λύσεις που θα έπρεπε να έχουν δοθεί εδώ και χρόνια, από εκείνους που είχαν τις αντίστοιχες περιόδους την ευθύνη, καθώς αν και έβλεπαν την συνεχόμενη οικοδομική ανάπτυξη στην περιοχή, δεν φρόντισαν να κατασκευάσουν και το ανάλογο δίκτυο».

Σε αυτά ο κ. Μανωλάγκας προσθέτει και το γεγονός ότι τρεις δεξαμενές της περιοχής μολύνθηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον, όπως εκείνη στην περιοχή Λάγκωνα, στην οποία δίπλα κατασκευάστηκε απορροφητικός βόθρος, αχρηστεύοντας στην πράξη το σύστημα ύδρευσης.

Η ΛΥΣΗ
Σε ό,τι αφορά πάντως τον τρόπο που θα μπορέσει έστω και ως ένα μικρό βαθμό να επιλυθεί το πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης εξήγησε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει παρέμβαση στο δίκτυο των Καλυθιών, που υδροδοτεί και ένα μέρος την πόλης της Ρόδου, έτσι ώστε να αυξηθεί το νερό και προς Κοσκινού, κυρίως για τις περιοχές «Αγγελή» και «Απάνεμος». «Με αυτή την παρέμβαση θα αυξήσουμε στα 70 κυβικά την ώρα την ροή του νερού, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υδροδοτήσει τις βασικές ανάγκες 150 σπιτιών. Παράληλλα θα καταβληθούν προσπάθειες για ακόμη 70 κυβικά νερού ανά ώρα, κάτι το οποίο όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε με βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να υλοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίκκης.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι