Ο συνεταιρισμός Αρχίπολης αποκτάει ιδιόκτητο τρακτέρ

Ο συνεταιρισμός Αρχίπολης αποκτάει ιδιόκτητο τρακτέρ

Ο συνεταιρισμός Αρχίπολης αποκτάει ιδιόκτητο τρακτέρ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Kυριακή 24 Ιουνίου 1956 Αριθ. Φύλλου 155

ΤΟ ΝΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΔΩΔ/ΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, το νεοεκλεγέν Διοικητικόν Συμβούλιον της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας η οποία έχει ως σκοπόν την διάσωσιν του Ιστορικού και λαογραφικού υλικού της Δωδεκανήσου, απηρτίσθη εκ των:
Π. Κρητικού, καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ. Καλογεροπούλου διευθυντού Ενώσεως Συντακτών, Εμμ. Πρωτοψάλτη διευθυντού Γενικών Αρχείων του Κράτους, Εμμ. Αλλαχούζου, Π. Καμμά, Κ. Αγαπητίδη, Μ. Πετρίδη, Ι. Καραμπαλή, Σ. Μανούση, Δ. Ευσταθίου, Λ. Λάινα, Γ. Λαμπάδη, Θ. Θεοδωρίδη και Γ. Μανιάδη.


ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΜΙΞΙΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΣΙΤΟΥ
Δια κοινής αποφάσεως των Υπουργείων Γεωργίας του Εμπορίου αυξάνονται από 20% εις 30% η υποχρεωτική πρόσμιξις σίτου της ελευθέρας αγοράς υπό των αλευρομύλων. Το μέτρον θα ισχύση από της 2ας Ιουλίου αποβλέπει δε εις την αύξησιν ζητήσεως εγχωρίου σίτου διά την συγκράτησιν των τιμών εις ικανοποιητικά επίπεδα. Ως ανακοινώθη μόλις γενικευθή ο αλωνισμός θα επακολουθήση νέα αύξησις της αναλογίας.


Η ΕΝΤΑΞΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Κατόπιν της επιστροφής εξ Αθηνών του διευθυντού του Κρατικού Νοσοκομείου κ. Ιωαννίδη, ο οποίος είχεν μεταβή εις Αθήνας προς τροποποίησιν ωρισμένων διατάξεων του Οργανισμού του Ιδρύματος, συνήλθεν χθες το εσπέρας το Διοικητ. Συμβούλιον του Ιδρύματος και ησχολήθη με το θέμα της εντάξεως του νοσηλευτικού προσωπικού.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΑΕΡΟΠΟΛΑΝΟΦΟΡΟΝ
Κατά πληροφορίας ληφθείσας εις το Κεντρικόν Λιμεναρχείον θα καταπλεύση εις Ρόδον την 28ην Ιουνίου το αμερικανικόν αεροπλανοφόρον “ΧΑΓΚΟΝ” το οποίον θα παραμείνη μέχρι της 2ας Ιουλίου.


Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΧΙΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΝ ΤΡΑΚΤΕΡ
Κατόπιν εγκρίσεως χορηγήσεως δανείου εξ 100.000 δραχμών υπό της ΑΤΕ προς τον Γεωργικόν Συνεταιρισμόν Αρχιπόλεως υπογράφεται εντός των ημερών συμβόλαιο διά την παρά του Συνεταιρισμού ενός ελυσσοφόρου ελκυστήρος (τρακτέρ) τύπου Φόρντσον 40 ίππων. Επίσης θα αγορασθή και άροτρον.


4500 ΣΤΟΛΑΙ ΚΑΙ ΧΛΑΙΝΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ 3000 ΠΙΛΗΚΙΑ ΕΡΡΑΦΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως εγνώσθη, κατά το λήξαν έτος ερράφθησαν εις διάφορα ραφειά της Ρόδου 1500 στολαί θεριναί χωροφυλακής, 1500 χειμεριναί και 1500 χλαίναι εισέρρευσαν δε εξ αυτών εις Ρόδον 500.000 δρχ. Επίσης κατεσκευάσθησαν 3000 πιλήκια, αξίας 48.000 δρχ.


68 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΕΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΗΓΟΝ ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Kατ’ επίσημον ανακοίνωσιν, κατά το λήγον σχολικόν έτος ελειτούργησαν καθ’ άπασαν την Δωδεκάνησον 68 σχολικοί κήποι φυτευμένοι με άνθη και λαχανικά.
Εις τους εν λόγω κήπους εθεπαιδεύθησαν εις την κηπουργικήν υπέρ τας 5000 μαθητών.


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ
Σήμερον την 4.30 μ.μ. εις το Εθνικόν Στάδιον θα λάβη χώραν φιλικός αγών μεταξύ των ομάδων Δωριέως-Φωστήρος Αθηνών. Εξ άλλου αύριον εις το Εθνικόν Στάδιον ο Φωστήρ Αθηνών θα συναντηθή με τους επιλέκτους Ρόδου.
Οι αγώνες εις το Στάδιον Φοίβου του κυπέλλου “Φιλίας” ματαιούνται.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους