Νίκος Μπόνης: «Η προσπάθεια επιβολής οποιουδήποτε επιπλέον φόρου, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους»

Νίκος Μπόνης: «Η προσπάθεια επιβολής οποιουδήποτε επιπλέον φόρου, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους»

Νίκος Μπόνης: «Η προσπάθεια επιβολής οποιουδήποτε επιπλέον φόρου, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 302 ΦΟΡΕΣ

Μετά από δημοσιεύματα στον σημερινό τύπο για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να νομοθετήσει στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (άρθρο 75) την δυνατότητα επιβολής τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νικόλαος Μπόνης δήλωσε τα κάτωθι:

«Σήμερα όπου οι επιχειρήσεις μετά βίας μένουν ανοικτές, η προσπάθεια επιβολής οποιουδήποτε επιπλέον φόρου, μη λαμβάνοντας υπόψη την ζημία που τελικά θα υποστεί όχι μόνο ή κάθε επιχείρηση αλλά η ίδια η τοπική κοινωνία μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους.

Η ανυπαρξία οικονομικής υποστήριξης των Δήμων της Χώρας από την Κεντρική Κυβέρνηση δεν τους δίνει το δικαίωμα την συνταγματική τους αυτή υποχρέωση να την μετακυλήσουν για ακόμη μία φορά στις επιχειρήσεις και κατ επέκταση σε όλους τους δημότες.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να φροντίσει τα του οίκου της μέσα από την χρηστή διαχείριση και την οικονομία των πόρων της, όπως οφείλει να κάνει η κάθε επιχείρηση. Το πρόσφατο παράδειγμα της κατάρριψης του Δημοτικού Φόρου απέδειξε περίτρανα την «οικονομική γύμνια» που είχαν οι φορείς του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης του τόπου μας. Η προσπάθεια επαναφοράς του από την «πίσω πόρτα» θα πέσει στο κενό.

Ο ρόλος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν στους δημότες τους είναι να διασφαλίζει την ευμάρεια του συνόλου των δημοτών.

Δηλώνουμε στον Δήμο Ρόδου και στο σύνολο του Δημοτικού του Συμβουλίου ότι πιθανή ενεργοποίηση μίας τέτοιας δυνατότητας που θα του δώσει το εν λόγο νομοσχέδιο είναι για τον επιχειρηματικό κόσμο αιτία πολέμου.»

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία