Στη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Θα παραστεί στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να παραστεί στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η παρουσία αυτή του Υπουργού εδώ έγινε γνωστή μετά από τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες, στην Αθήνα, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας και ο βασικός λόγος είναι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις αλλαγές στο νόμο του Καλλικράτη.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, η οποία αναμένεται να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα, τα μέλη αναμένεται να θέσουν στον Υπουργό τις θεσμικές αλλαγές που προτείνουν για τον Καλλικράτη, με γνώμονα βέβαια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτικες περιοχές.
Πάντως, η παρουσία του Υπουργού σε συνεδρίαση της ΠΕΔ σαφώς και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, μια και δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα, ούτε όταν η ΠΕΔ συνεδριάζει στην Αθήνα.

Για τις ζημιές από την πυρκαγιά
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεμπλοκάρουν τα χρήματα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην Απολακκιά. Ωστόσο, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε ο κ. Πόκκιας στην Αθήνα, για την αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης που καταστράφηκε, το οποίο είναι και το πιο επείγον πρόβλημα, θα διατεθούν 100 χιλιάδες ευρώ και όχι 200 χιλιάδες ευρώ που είναι το αίτημα του Δήμου μετά την εκτίμηση της ζημιάς επειδή δεν μπορούν, σε αυτή τη φάση να βρεθούν άλλα χρήματα.

Επίσης, το Υπουργείο ζητάει μία εκτίμηση και για αντιπλημμυρικά έργα και κορμοδέματα που θα πρέπει να γίνουν, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο και γι’ αυτό αναμένεται να εκπονηθεί και να υποβληθεί η σχετική μελέτη από το Δασαρχείο.

Από  παλαιότερη επίσκεψη  του  υπουργού  στη Ρόδο...Από παλαιότερη επίσκεψη του υπουργού στη Ρόδο...

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς