Απερρίφθη η προσφυγή του Χαράλαμπου Κόκκινου για τα έξοδα μετακίνησης

Απερρίφθη η προσφυγή του Χαράλαμπου Κόκκινου για τα έξοδα μετακίνησης

Απερρίφθη η προσφυγή του Χαράλαμπου Κόκκινου για τα έξοδα μετακίνησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Αφορούσαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σωστά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν ενέκρινε τη μετακίνηση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου για συνάντηση που έγινε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αρχές του χρόνου.

Αυτό έκρινε η επιτροπή του άρθρου 18 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ύστερα από προσφυγή του αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινου.

Με τη με αριθ. 27/18.1.2016 απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο πρόγραμμα Διαύγεια στις 5.2.2016 με ΑΔΑ: ΨΘΩ37ΛΞ-7ΣΑ, μεταξύ άλλων, αποφασίζει ομόφωνα:

«Δεν εγκρίνει την μετακίνηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κου Χαράλαμπου Κόκκινου, που αφορά την ΄΄ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ) στην Αθήνα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2016΄΄, όπως αυτή έχει υποβληθεί στην οικονομική επιτροπή…, δεδομένου ότι αυτή αφενός δεν εμπίπτει στις από αυτόν ασκούμενες αρμοδιότητες εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου (άρθρο 160 του ν. 3852/2010) αφετέρου δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη για τον λόγο της συνάντησης και ούτε εξουσιοδοτήθηκε από αυτόν για την συγκεκριμένη περίπτωση».

Κατά της απόφασης αυτής ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος άσκησε την από 10.2.2016 προσφυγή του ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 2839/2000, η οποία έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τον αριθ. πρωτ. 4/11.2.2016.

Στο σκεπτικό της η επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρει «Τα συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία απέστειλε ο προσφεύγων ηλεκτρονικά στις 13.6.2016 είναι η με αριθ. πρωτ. 15/26.1.2016 επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία γίνεται λόγος για μεταξύ τους συνάντηση και των κατ’ αυτήν συζητηθέντων θεμάτων, καθώς και δελτίο τύπου με ημερομηνία 7.1.2016 με φωτογραφία του προσφεύγοντα με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από τα ως άνω στοιχεία δεν συνάγεται σαφώς ότι πραγματοποιήθηκε η εν λόγω μετάβαση του προσφεύγοντα στην Αθήνα το κρίσιμο χρονικό διάστημα, η χρονική διάρκεια της παραμονής του, η πραγματοποίηση συνάντησης με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα θέματα που συζητήθηκαν κατ’ αυτήν και, κυρίως, εάν η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατόπιν σχετικής συνεννόησης του προσφεύγοντα με τον κ. Περιφερειάρχη. Δεν συνάγεται, δηλαδή, άνευ άλλου τινός ότι η μετάβαση του προσφεύγοντα και παραμονή του στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου 2016 έγινε εντός των πλαισίων της χωρικής και της καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του και μετά από σχετική συνεννόηση με τον κ. Περιφερειάρχη.

Κατόπιν των ανωτέρω, η προσβληθείσα με την προσφυγή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με αριθ. 27/18.1.2016, ως προς το ανωτέρω κεφάλαιό της και με την ως άνω περιεχομένη στο σώμα της αιτιολογία στηριζόμενη στη σχετική διάταξη νόμου, ήτοι εκείνη της παρ. 3 του άρθρου 160 του ν. 3852/2010, είναι νόμιμη.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Επιτροπή του άρθρου 18 του ν. 2218/1994, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 παρ. 1 και 2 του ν. 2839/2000,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Απορρίπτει την από 10.2.2016 και με αριθ. πρωτ. 4/11.2.2016 προσφυγή του Χαράλαμπου Κόκκινου κατά της με αριθ. 27/18.1.2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως αβάσιμη».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών