Κίνδυνος πυρκαγιάς από τα κλαδιά στην υπηρεσία Πρασίνου της Ρόδου

Κίνδυνος πυρκαγιάς από τα κλαδιά στην υπηρεσία Πρασίνου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση πριν έχουμε παρατράγουδα

Κίνδυνος να ξεκινήσει φωτιά που μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη στην πόλη της Ρόδου υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ρόδου, εκεί όπου στεγάζεται η υπηρεσία πρασίνου.

Σε έναν ακάλυπτο χώρο, λίγο μετά το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου, ο τεράστιος όγκος απο ξεραμένα κλαδιά, μπορεί να προξενήσει μεγάλη ζημιά σε όλη την πόλη, αφού στην περίπτωση που πάρει φωτιά, αυτή θα επεκταθεί, αφού υπάρχουν δεκάδες δέντρα τριγύρω.

Τεράστιος είναι ο όγκος των ξερών κλαδιών που βρίσκονται σε ακάλυπτο χώρο σε εγκαταστάσεις του δήμου με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς να ελοχεύειΤεράστιος είναι ο όγκος των ξερών κλαδιών που βρίσκονται σε ακάλυπτο χώρο σε εγκαταστάσεις του δήμου με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς να ελοχεύει


Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", η αρχική σκέψη ήταν να τοποθετούνται στον ακάλυπτο αυτό χώρο τα κλαδιά από τα δέντρα που κλαδεύονται στην πόλη της Ρόδου από την υπηρεσία. Προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, αυτά θα μεταφέρονταν κάποια στιγμή, όταν αυξανόταν ο όγκος τους.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της "Ροδιακής", η περιοχή έχει φρακάρει καθώς δεν έχει γίνει η μεταφορά των κλαδιών σε χωματερή όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι πυρκαγιάς.


Κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν οτι η κατάσταση αυτή προκαλεί στους ίδιους έντονη ανησυχία, καθώς αυτά έχουν έχει ξεραθεί άρα είναι εύφλεκτα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί φωτιά που θα βάλει σε κινδύνους ολόκληρη την πόλη της Ρόδου.

Για τον λόγο αυτό οι αρμόδιοι του δήμου θα πρέπει να δώσουν άμεση λύση και να απομακρύνουν τα κλαδιά από την περιοχή, πριν θρηνήσουμε εκτάσεις, σπίτια ή ακόμη και θύματα!

Ο όγκος των ξερών χόρτων είναι τόσο μεγάλος και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα δέντρα του δρόμουΟ όγκος των ξερών χόρτων είναι τόσο μεγάλος και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα δέντρα του δρόμου

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη