Θρησκευτική μουσική τον Αύγουστο στην Πάτμο

Θρησκευτική μουσική τον Αύγουστο στην Πάτμο

Θρησκευτική μουσική τον Αύγουστο στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Πολλές από τις εκφάνσεις του ιδιώματος θα εκπροσωπηθούν στο 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, του νησιού του Αιγαίου, δηλαδή που συνδέεται περισσότερο από κάθε άλλο με τις απαρχές της χριστιανικής παράδοσης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του Σπηλαίου Της Αποκαλύψεως και, όπως πάντα, διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής του είναι ο διακεκριμένος μαέστρος Άλκης Μπαλτάς.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 27 Αυγούστου με μια συναυλία με θρησκευτικά έργα, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τις χορωδίες Δομέστικοι Δράμας και Λυκείου Ελληνίδων Δράμας που θα συνοδεύσει σύνολο λαϊκών οργάνων. Την Κυριακή 26.8 η αρμενική χορωδία AYB υπό τη διεύθυνση της Anahit Papayan θα παρουσιάσει θρησκευτικά έργα του Κομιτάς και άλλων Αρμενίων συνθετών.

Τη Δευτέρα 29.8 σειρά έχει η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Βασιλιάς Τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών» η οποία, κατ’ εξαίρεση, θα δοθεί στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο.

Την Τρίτη 30.8 οι μονωδοί Χρύσα Μαλιαμάνη, Άρτεμις Μπόγρη και Βασίλης Καβάγιας με τη συνοδεία του Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες και άλλα έργα της κλασικής μουσικής με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Την Τετάρτη 31.8 η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μελιγκοπούλου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά φωνητικά έργα και τραγούδια από πολλά μέρη του κόσμου.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα κορυφωθούν και θα κλείσουν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, η οποία υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, θα ερμηνεύσει θρησκευτικά έργα των Χέντελ, Βιβάλντι, Αλμπινόνι κ.ά. Συνολικά πολύ καλή και συνάδουσα με το περιβάλλον μουσική πρόταση για όσους θα επισκέπτονται τότε το νησί στο οποίο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνέγραψε την «Αποκάλυψη».

Διαβάστε ακόμη

Η ακμάζουσα ξυλουργική τέχνη στην Πάτμο μπορεί σύντομα να έχει τη δική της Σχολή

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου