Άσκησε έφεση ο 40χρονος φοροτεχνικός που κατηγορείται για πλαστογραφία

Άσκησε έφεση ο 40χρονος φοροτεχνικός που κατηγορείται για πλαστογραφία

Άσκησε έφεση ο 40χρονος φοροτεχνικός που κατηγορείται για πλαστογραφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Νέα στοιχεία προτίθεται να παρουσιάσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, 40χρονος φοροτεχνικός και η σύζυγός του από την Κάρπαθο οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη επί δικαστηρίω ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 2016 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον καθένα με αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 40χρονος φοροτεχνικός και η σύζυγός του άσκησαν έφεση, δια του δικηγόρου τους κ. Κώστα Διακονή, στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, προκειμένου η υπόθεση να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να αναπτύξουν εκεί τα επιχειρήματά τους αλλά και να παρουσιάσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την υπόθεση, τα οποία όπως υποστηρίζουν αποδεικνύουν και την αθωότητά τους.

Οι κατηγορούμενοι, συγκεκριμένα τονίζουν μεταξύ άλλων πως υπάρχουν σοβαροί νομικοί και πραγματικοί ισχυρισμοί οι οποίοι είτε δεν εξετάστηκαν είτε δεν λήφθηκαν υπόψη από το πρωτόδικο δικαστήριο και πως όλα τα στοιχεία θα τα προσκομίσουν στο δευτεροβάθμιο ώστε να αποδειχτεί με τον πλέον κατάδηλο τρόπο η αλήθεια των όσων υποστηρίζουν.

Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι μαρτυρίες και καταθέσεις συντοπιτών τους αλλά και άλλα έγγραφα τα οποία ήδη επεξεργάζονται ώστε να προσκομιστούν στη δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ένα μέρος της διαμάχης που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού και μίας 44χρονης, σε βάρος της οποίας ήδη ο 40χρονος έχει υποβάλλει μήνυση και αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Κάρπαθο.

Επίσης εκτός από το ποινικό μέρος στην δικαιοσύνη εκκρεμεί και αγωγή την οποία υπέβαλλε η 44χρονη κατά του ζευγαριού διεκδικώντας το χρηματικό ποσό των 800.000 ευρώ ως αποζημίωση, καθώς και την επιστροφή δύο διαμερισμάτων που η ίδια διέθετε στον Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών