Απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (φωτορεπορτάζ)

Απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (φωτορεπορτάζ)

Απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1815 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, στην κατά-μεστη αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου, η τελετή ορκωμοσίας – απονομής πιστοποιητικών τίτλων σπουδών, των σπουδαστών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Νοτίου Αιγαίου.

Την τελετή προλόγισε η Διευθύντρια του ΕΠΠΑΙΚ Νοτίου Αιγαίου, Επίκουρη Καθη-γήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Ασημίνα Τσιμπιδάκη.

Για την ΑΣΠΑΙΤΕ και το ρόλο της, μίλησε η Επιστημονική Υπεύθυνη του ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Αικατερίνη Κασιμάτη, που βρέθηκε στη Ρόδο ειδικά για τη στήριξη του θεσμού αυτού.

Την εκδήλωση, από πλευράς του Δήμου τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Προμηθειών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών και Εξυπηρέτησης Πολίτη, κ. Σάββας Διακοσταματίου, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής.

Ο Αντιδήμαρχος κ.Σάββας Διακοσταματίου απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ΑΣΠΑΙΤΕ για την τοπική κοινωνία. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρ-χης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στην ομιλία της η Επιστημονική Υπεύθυνη του ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Αικατερίνη Κασιμάτη, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια για την επιτυχή λειτουργία της δομής, καθώς και για την επιτυχία της εκδήλωσης, ανέφερε:

« Η ΑΣΠΑΙΤΕ ως Ανώτατη Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένας θεσμός που υπήρξε πάντα ανοιχτός στην τοπική κοινωνία, ένας θεσμός που αφουγκράζεται τις ανάγκες της και αξιοποιεί τις δυνάμεις της. Η μακρά παράδοση δυναμικής παρουσίας της στον ακαδημαϊκό χώρο συνοδεύεται από την επιδίωξη μιας εποικο-δομητικής συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες….»

«...Η ίδρυση και λειτουργία του ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ στη Ρόδο αποδεικνύει τα πολ-λαπλά οφέλη που μπορεί να έχει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, όσο και στην προσωπική ζωή και στην ε-παγγελματική σταδιοδρομία των σπουδαστών. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) παρέχει υψηλής στάθμης παιδαγωγική κατάρτιση που συνοδεύεται από επαρκή πρακτική άσκηση στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού σε α-ποφοίτους ΑΕΙ.

Κυρίαρχη φιλοσοφία του Προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ είναι ότι, στη σημερινή Κοινωνία της Μάθησης κυρίαρχο στόχο της εκπαίδευσης αποτελεί, όχι μόνο η διδασκαλία χρήσιμων και απαραίτητων γνώσεων σε κάθε γνωστικό αντικείμενο, αλλά κυρίως η ανάπτυξη και η καλλιέργεια ισχυρών γνωστικών, μεταγνωστικών, κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, που θα επιτρέψουν σε κάθε εκπαιδευόμενο να γίνει ένας ανεξάρτητα σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης του 21ου αιώνα.

Σε αυτό το νέο διαμορφούμενο κοινωνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι η εκπαίδευση που παρέ-χεται μέσα από το ΕΠΠΑΙΚ έχει αναβαθμισμένο ρόλο και λειτουργεί ως μοχλός βελτίωσης, αλλά και αλλαγής των εκπαιδευτικών πρακτικών και γενικότερα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Είναι σημαντικό λοιπόν ότι στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου της χώρας μας η ΑΣΠΑΙΤΕ καλύπτει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, πλήρως εναρμονισμένη με τα ευρω-παϊκά στάνταρντς στο πεδίο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών….»

«….Είναι χρέος μας όλων μας να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Ρόδου και να το αξιοποιήσουμε σε μια κατεύθυνση με απτά και πολλαπλά οφέλη για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του, αλλά και την τοπική κοινωνία.»

Την εκδήλωση, αλλά και το συνολικό έργο της ΑΣΠΑΙΤΕ Νοτίου Αιγαίου, υποστήρι-ξε το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Στέργου Παρδαλού.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»