Μάνος Κόνσολας: «Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ και φέτος»

Μάνος Κόνσολας: «Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ και φέτος»

Μάνος Κόνσολας: «Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ και φέτος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχει περίπτωση να επαναλειτουργήσει για εφέτος ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ στην Κάλυμνο, που εξακολουθεί να παραμένει κλειστός και μη επισκέψιμος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον προγραμματισμό των προσλήψεων για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, έχουν κατανεμηθεί μόνο δύο θέσεις ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε θέσει, επίσης, στην ερώτηση του, το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου ζητώντας την ενίσχυσή του με εποχικό προσωπικό προκειμένου να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας του και τις απογευματινές ώρες και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

Απαντώντας στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, δεσμεύθηκε για την πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου με τις επικείμενες προσλήψεις βοηθών φυλακτικού προσωπικού, που θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ.

Αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ στην Κάλυμνο, θα παραμένει και εφέτος κλειστός και μη επισκέψιμος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η χρονιά χάθηκε.

Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να συμπεριλάβει στον προγραμματισμό τω προσλήψεων εποχικού προσωπικού, περισσότερες θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Το Ελληνικό δημόσιο αποκομίζει τεράστια έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου. Οφείλει να επιδεικνύει ανταποδοτικότητα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο