Ράλλυ Αιγαίου: Επόμενος σταθμός η Μήλος

Ράλλυ Αιγαίου: Επόμενος σταθμός η Μήλος

Ράλλυ Αιγαίου: Επόμενος σταθμός η Μήλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 219 ΦΟΡΕΣ

Τα συμμετέχοντα πληρώματα στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου αφήνουν σήμερα το πρωί την Πάτμο και δίνουν συνέχεια στη φετινή ιστιοπλοϊκή περιπέτειά τους…

Η 2η offshore ιστιοδρομία του 53ου Ράλλυ Αιγαίου θα ξεκινήσει σήμερα από την Πάτμο στις 10 το πρωί, και τα σκάφη θα διανύσουν μια απόσταση 60νμ. περίπου για να φτάσουν έως τη Μήλο. Χθες το πρωί στο νησί της Αποκάλυψης πραγματοποιήθηκε Inshore / Coastal Ιστιοδρομία έξω από το Λιμένα Σκάλας και το βράδυ ήταν προγραμματισμένη να γίνει η τοπική γιορτή για την απονομή των επάθλων.

Τα σκάφη θα μείνουν στη Μήλο έως την Παρασκευή το πρωί, όταν και θ’ αναχωρήσουν πια για το Σούνιο και τον τερματισμό της φετινής ιστιοπλοϊκής…περιπέτειας. Την ερχόμενη Δευτέρα στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου θα γίνει η ειδική τελευτή για την απονομή των επάθλων στο σύνολό τους στους νικητές της διοργάνωσης.
Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας:

Στην κατηγορία των ORC International, πρώτευσε το «Chiara Iason- DNV GL» με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου και ακολούθησαν το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) και το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος).

«Περιμέναμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ήταν. Στο πρώτο σκέλος όλη η ομάδα έτρεξε με συνοχή και εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες που ταίριαζαν με το σκάφος μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε σταθερή την ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό έφερε την πρωτιά», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Chiara-Iason – DNV GL» Νικόλαος Φωτίου.

Στα ORC Club, πρώτο ήρθε το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Soroccos» με κυβερνήτες τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη και τον πλωτάρχη Π/Ν Δημήτρη Σουβαλτζή, δεύτερο το «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης) και τρίτο το «Alter Ego - ΑΒS», στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο, πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Στέλιος Μπόνας. Μετά τη Σύρο, ο αέρας μειώθηκε, έγινε νοτιοδυτικός και αύξησε τις διαφορές ανάμεσα στα σκάφη, με αποτέλεσμα το «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.Α.» να φτάσει στην Πάτμο, όπου ολοκληρώθηκε η 1η ιστιοδρομία, στις 08.30 το πρωί.

Τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας:
Πρώτο ήρθε το «Chiara Iason- DNV GL» με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου και ακολούθησαν το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) και το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος). «Τα αποτελέσματα οφείλονται στην ομαδική εργασία.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κυνηγάγαμε την προσαρμογή των πανιών στις καιρικές συνθήκες, κάτι που έπαιξε μεγάλη σημασία διότι οι συνθήκες ανέμου άλλαζαν συνεχώς, τόσο σε διεύθυνση όσο και σε ένταση. Το σκάφος για να πιάσει την καλύτερη επίδοση έπρεπε να ρυθμίζει συνέχεια τα πανιά και ιδιαίτερα τη νύχτα που, πολλές φορές, ο αέρας έπεφτε και είχε ελάχιστη ένταση», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Water Gipsy» Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τα αποτελέσματα στα ORC Club, τόσο στη 2η ιστιοδρομία όσο και στη γενική κατάταξη: Πρώτο ήρθε το σκάφος «Afroditi – Solaris» με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη, δεύτερο το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Soroccos», στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο πλωτάρχης Π/Ν Δημήτρη Σουβαλτζής και τρίτο το «Venceremos» με κυβερνήτη τον Ερέζ Βέρντι από το Ισραήλ.

«Πρόκειται για έναν αγώνα με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πρέπει να τον στηρίξουν όλοι οι Έλληνες ιστιοπλόοι γιατί αποτελεί διαφήμιση για το Αιγαίο μας και για τη χώρα γενικότερα», δήλωσε η σημαιοφόρος του Π/Ν Ελένη Αλιφέρη, που τρέχει με το σκάφος «Soroccos».

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων