Μαριέττα Παπαβασιλείου: «Aν ηρεμήσουν τα πράγματα θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις»

Μαριέττα Παπαβασιλείου: «Aν ηρεμήσουν τα πράγματα θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις»

Μαριέττα Παπαβασιλείου: «Aν ηρεμήσουν τα πράγματα θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Μόνο αν η κατάσταση στο Αιγαίο ηρεμήσει θα υπάρξουν και θετικές επιπτώσεις στα νησιά μας, δήλωσε χτες η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η οποία συνέστησε ψυχραιμία στην παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι μπορεί τέτοια γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν στην Τουρκία να μας βοηθούν στο παρόν διάστημα αλλά σε βάθος χρόνου θα μας επηρεάσουν αρνητικά.

Πάντως όπως υπογράμμισε η κα Παπαβασιλείου, και μετά από σχετική ερώτηση, έκανε γνωστό ότι το πιλοτικό πρόγραμμα για το χειμερινό τουρισμό που ξεκίνησε πέρσι με κοινά πακέτα σε Ελλάδα και Τουρκία θα συνεχιστεί εκτός απροόπτου και το φετινό χειμώνα.

Μάλιστα έχουν προγραμματίσει να κάνουν τις διακοπές τους στις δύο χώρες περίπου 20.000 τουρίστες εκφράζοντας την ευχή να μην υπάρξουν ακυρώσεις μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε χτες τα εξής: «μέχρι σήμερα από τα νούμερα βλέπουμε ότι υπάρχει μία αύξηση στο νησί.

Η Αγγλική, η Γερμανική, η Σκανδιναβική και η Ρωσική αγορά παρουσιάζουν μία μεγάλη αύξηση, αλλά λόγω των τελευταίων γεγονότων παρακολουθούμε στενά το τι μέλλει γενέσθαι γιατί το να συμβαίνουν αυτά στη γειτονική μας χώρα σίγουρα δεν είναι υπέρ μας.

Είχαμε κάποιες ακυρώσεις στο θαλάσσιο τουρισμό ( ιδιωτικά σκάφη) γιατί φοβούνται να ταξιδέψουν. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, ότι συμβαίνει δίπλα μας μπορεί άμεσα να μας βοηθά, αλλά σε βάθος χρόνου ίσως να μας επηρεάσει αρνητικά και εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από ότι συμβαίνει δίπλα μας. Και κανένας επίσης δεν πρέπει να το βλέπει έτσι δηλαδή από τη στιγμή που συμβαίνουν στη γειτονιά μας τέτοιου είδους γεγονότα, δεν θα έπρεπε να το βλέπουμε θετικά και να λέμε ότι εμείς μπορούμε να επωφεληθούμε από μία τέτοια κατάσταση.

Πιστεύω να ηρεμήσουν τα πράγματα γιατί με το να είναι ήρεμη η κατάσταση στο Αιγαίο, μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχουμε στα νησιά μας».

Αναφερόμενη στο πιλοτικό πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες δήλωσε τα εξής: «Μέχρι στιγμής η πληροφορία που έχω είναι ότι έχουν προγραμματίσει για το χειμώνα μίνιμουμ να έρθουν 20.000 κόσμος . Βέβαια αυτό ήταν πριν το πραξικόπημα αλλά ελπίζω να μην αλλάξει κάτι.
Μάλιστα αυτή τη στιγμή συζητούν με διάφορα ξενοδοχεία περισσότερο της πόλης και λιγότερο έξω από την πόλη. Αν ηρεμήσουν τα πράγματα στην Τουρκία πιστεύω ότι το πρόγραμμα θα εκτιναχθεί και να δώσει στη Ρόδο την ευκαιρία να ανοίξει το χειμερινό τουρισμό».

Σε ότι αφορά τις πληρότητες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι όπως είπε πάρα πολύ καλές και πρόσθεσε ότι τα αεροπλάνα έρχονται σχεδόν γεμάτα και το νησί έχει πάρα πολύ κόσμο. «Και όπως γνωρίζουμε υπάρχει ήδη αύξηση στο αεροδρόμιο για τον Ιούλιο και περιμένουμε να κλείσει ο μήνας για να έχουμε την πραγματική αύξηση» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού προσθέτοντας ότι τα προβλήματα στο αεροδρόμιο με τους τουρίστες εκτός συνθήκης Σένγκεν βελτιώνονται.

Παράλληλα μιλώντας για τα σχέδια και τον προγραμματισμό της περιφέρειας στάθηκε ιδιαίτερα στο άνοιγμα νέων αγορών για τουρισμό όλο το χρόνο, λέγοντας τα εξής: «Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού και πρέπει να τη στηρίξουμε περισσότερο για να ωφεληθούν και όλα τα νησιά, εμείς προχωράμε και προσπαθούμε να λειτουργούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα δηλαδή να μην επηρεαζόμαστε από τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.

Αυτό που υποσχεθήκαμε να κάνουμε είναι το άνοιγμα νέων αγορών. Μέσα στο Σεπτέμβριο προσπαθούμε να ανοίξουμε πτήσεις προς Ιορδανία, έχουμε ξεκινήσει και με το Ιράν αλλά εκεί υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τις βίζες με την πρεσβεία μας. Στα σχέδια, μας είναι να ανοίξουμε και την αγορά του Λιβάνου. Οι προσπάθειές μας είναι να έχουμε τουρισμό για όλο το χρόνο».

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές