Συνεχίζεται ο προγραμματισμός για την Aegean Regatta

Συνεχίζεται ο προγραμματισμός για την Aegean Regatta

Συνεχίζεται ο προγραμματισμός για την Aegean Regatta

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 132 ΦΟΡΕΣ

Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για την επίσημη έναρξη της Aegean Regatta, ο προγραμματισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα συνοδεύουν τον αγώνα ολοκληρώνεται, με το αποτέλεσμά του να είναι πλούσιο.

Έτσι, για την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα φτάνουν τα σκάφη στο Μόλυβο, έχει προγραμματιστεί συναυλία στο λιμάνι, στις 21.00 με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Η συναυλία διοργανώνεται από το Δήμο Λέσβου και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Πέμπτη, 25η Αυγούστου 2016, έχει οριστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα ως ελεύθερη ημέρα. Έτσι οι ιστιοπλόοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας:
13:00 Day Party στο Congas με προσφορά ελαφρού γεύματος από το κατάστημα

18:00 Barbeque Party στο Olive Press
20:00 Απονομές επάθλων στην πισίνα του Olive Press
21:00 Μουσική εκδήλωση από το Δήμο Λέσβου, Συναυλία στο Θέατρο του Δημαρχείου "Οι Μαβί Χορδές της Λύρας" (Είσοδος ελεύθερη)

Το θέαμα σε στεριά και θάλασσα αναμένεται συναρπαστικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους παρευρεθούν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα ως αθλητική δραστηριότητα και να βιώσουν τον εορταστικό τόνο που προσδίδει η Aegean Regatta στα λιμάνια - σταθμούς που επισκέπτεται.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
Ημερομηνία Ημέρα Περιγραφή
20-08-2016 Σάββατο Skippers Meeting - Τελετή Έναρξης
21-08-2016 Κυριακή 1η Ιστιοδρομία - Πόρτο Καρράς - Μύρινα
22-08-2016 Δευτέρα Day Off
23-08-2016 Τρίτη 2η Ιστιοδρομία - Μύρινα - Αγ. Ευστράτιος
24-08-2016 Τετάρτη 3η Ιστιοδρομία - Αγ. Ευστράτιος - Μήθυμνα
25-08-2016 Πέμπτη Day Off
26-08-2016 Παρασκευή 4η Ιστιοδρομία - Μήθυμνα - Μυτιλήνη
27-08-2016 Σάββατο Inshore Αγώνες - Τελετή Λήξης

Για την ιστορία:
Η Aegean Regatta είναι μία διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001. H διοργάνωση ξεκίνησε έχοντας δύο βασικούς στόχους: Αφενός να δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους είτε της πρωτεύουσας είτε των νησιών να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονώσει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσει μία ευκαιρία ώστε να κερδίσουν τους επισκέπτες τους.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από την Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσας, της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και το υπουργείο Αιγαίου.

Η προσπάθεια αυτή βρήκε υποστηρικτές και τους βασικούς ναυταθλητικούς ομίλους των ακριτικών νησιών, τον Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. της Λέσβου, τον Ναυτικό όμιλο Καρλοβασίου, τον Ναυτικό όμιλο Σάμου και τον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Όλοι αυτοί οι φορείς διοργάνωσαν την πρώτη Aegean Regatta και φρόντισαν να την μετατρέψουν σε θεσμό.
Από το 2001 μέχρι και το 2013 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κώ, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και Σκύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών αυξάνονταν και σταθεροποιήθηκαν περίπου στις 70 – 90, πλησιάζοντας κάποιες χρονιές και τις 100.
Άμεση συνέπεια αυτής της συμμετοχής ήταν μία ετήσια μεταφορά περισσότερων από 1200 ιστιοπλόων από νησί σε νησί και κυρίως από νησιά που πολλές φορές ήταν ξεχασμένα απ όλους και απ όλα.
Η Aegean Regatta κατάφερε αυτά τα δώδεκα χρόνια να τονώσει τα ακριτικά νησιά, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό.
Μέσα σε αυτά τα έντεκα χρόνια μεγάλωσε μία γενιά ιστιοπλόων η οποία έμαθε ότι μπορεί να ταξιδεύει εύκολα το Αιγαίο, να έχει ποιοτικούς και αξιόπιστους αγώνες αλλά πάνω απ όλα κατάφερε να αναδείξει την ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως μέσο διασκέδασης αλλά και ως μέσο προσφοράς και τρόπου ζωής.

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!