Αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό συνέδριο για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό συνέδριο για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό συνέδριο για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Για να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση της

Την έγκριση και από το ελεγκτικό συνέδριο περιμένει τώρα η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για να θέσει σε ισχύ τη σύμβαση με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και να ξεκινήσει έτσι η λειτουργία της.

Όπως δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονας Ζαννετίδης, η απάντηση από τον πάρεδρο είναι ζήτημα ίσως και ωρών καθώς ζητήθηκε να επισπευστούν οι διαδικασίες λόγω του κατεπείγοντος.

«Αναμένουμε και την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο και συγκεκριμένα τον πάρεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου, και εκτιμούμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Γιατί και τις προηγούμενες φορές, είχαμε την έγκριση είναι θέμα ημερών να έχουμε την έγκριση και πάλι, μπορεί να γίνει και εντός της ημέρας, ώστε να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις και στην υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί η εταιρία στις αρχές Αυγούστου».

Σε ερώτηση για το αν η περιφέρεια είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, ο κ. Ζαννετίδης απάντησε «η περιφέρεια δεν είναι ικανοποιημένη γιατί έχουμε αργήσει πάρα πολύ και η εικόνα του νησιού μας δεν μας τιμά. Εμείς είχαμε υπολογίσει να έχει ξεκινήσει η λειτουργία της από το Μάιο, αλλά δυστυχώς οι καθυστερήσεις και η εμπλοκή με την αποκεντρωμένη διοίκηση μας καθυστέρησαν.

Έστω όμως και αργά και έστω και τώρα μπορούμε κάτι να προλάβουμε να διορθώσουμε. Είχαμε εγκρίνει το ποσό των 492.000 ευρώ για την προγραμματική σύμβαση και δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να εκταμιευτούν τα χρήματα αυτά και να απορροφηθούν.
Όσο καθυστερούν να ξεκινήσουν να δουλεύουν χάνονται χρήματα, δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν όλο το ποσό καθώς η δράση είναι πεντάμηνη».

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου