Στην Ρόδο βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων

Στην Ρόδο βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων

Στην Ρόδο βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 627 ΦΟΡΕΣ

Θα μεταβεί την Τετάρτη στην Ιερά Μονή Πανορμίτη

Στη Ρόδο βρίσκεται ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ΄ που έφτασε χτες το μεσημέρι στο νησί μας με πτήση της Aegean.

Ο κ. Θεόφιλος που επισκέπτεται πρώτη φορά τη Ρόδο, πραγματοποιεί τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας σκοπεύει να επισκεφτεί τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα του νησιού, τη Μεσαιωνική πόλη και τη Λίνδο.

Την Τετάρτη θα ταξιδέψει στη Σύμη για να προσκυνήσει στην ιερά μονή του Πανορμίτη. Τον πατριάρχη Ιεροσολύμων συνόδευσε κατά την άφιξή του η αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Τόνια Μοροπούλου, ενώ στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
«Ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για το νησί της Ρόδου και την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου η άφιξη του πατριάρχη στη Ρόδο.
Μία τέτοια προσωπικότητα της ορθοδοξίας που μετά τον οικουμενικό πατριάρχη είναι στην κορυφή των ορθόδοξων εκκλησιών είναι εδώ για πρώτη φορά για ιδιωτική επίσκεψη.
Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου τον καλωσορίζει, του μετέφερα και τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, αλλά και όλης της περιφερειακής αρχής.
Έδωσε την ευλογία του και την αγάπη του στον ορθόδοξο λαό και τους κατοίκους της Ρόδου και της Δωδεκανήσου και του νοτίου Αιγαίου, ευχόμενος το πιο σπουδαίο αγαθό που είναι η υγεία και δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ειδικά εμείς στο νότιο Αιγαίο στη Δωδεκάνησο και τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες όπως της Κύπρου, αλλά και στην εγγύς και μέση ανατολή με τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε κατανοούμε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του. Ο πανάγιος τάφος δίνει ευλογία σε όλους και έτσι οι ευχές του μας δίνουν δύναμη.
Μας είπε ότι έχει δεσμούς με τη Ρόδο και ότι από το πατριαρχείο στέλνει μικρά παιδιά στις κατασκηνώσεις της ιεράς μητρόπολης Ρόδου και πολλές φορές επιλέγει να στέλνει και παιδιά μουσουλμάνων για να υπάρχει στην κοινότητα του πατριαρχείου μία σύμπνοια γιατί όλοι νοιώθουν ότι εδώ χτυπά η καρδιά της ορθοδοξίας και νοιώθουν όσα είπε ο ίδιος ότι εδώ είναι Ρωμιοσύνη.

Μας συγκίνησε πάρα πολύ ο πατριάρχης όταν είπε ότι γνωρίζει την εξέχουσα θέση που έχει η εκκλησία της Δωδεκανήσου στο χώρο της ορθόδοξης πίστης.
Θα παραμείνει στη Ρόδο ιδιωτικά και όπως είπε ήθελε να έρθει κοντά μας και σήμερα πραγματοποιείται αυτή η επιθυμία του.
Μεγάλη επιθυμία του είναι αφού δει τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού και επισκεφτεί τη μεσαιωνική πόλη και ειδικά τη Λίνδο θα πάει πιθανότητα και στη Σύμη την Τετάρτη για να επισκεφτεί και τον ιερό χώρο της μονής του Πανορμίτη», κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

Υποδοχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το Δήμαρχο Ρόδου
Με αισθήματα σεβασμού, τιμής, χαράς και ιδιαίτερης θέρμης ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος υποδέχθηκε χθες (25.07) στις 11 π.μ. στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, που πραγματοποιεί για πρώτη φορά προσκυνηματική επίσκεψη στην Ρόδο.
Στην υποδοχή παρέστησαν επίσης εκ μέρους της εκκλησίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Ο Δήμαρχος κατά την υποδοχή του Μακαριώτατου δήλωσε πως η επίσκεψή του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Ρόδο, η ιστορία της οποίας είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του Πατριαρχείου. Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο ότι, λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού της Ρόδου και της εγγύτητας της στους Άγιους Τόπους, οι Ρόδιοι πιστοί επισκέπτονται συχνά τους Άγιους Τόπους, ως τακτικοί προσκυνητές και πιστοί φίλοι του Πατριαρχείου και ταυτόχρονα αφουγκράζονται καλύτερα από οποιουσδήποτε άλλους τα προβλήματα μίας συνεχώς «ταραγμένης περιοχής» ειδικότερα τη σημερινή εποχή, με την έκρηξη του προσφυγικού ζητήματος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ρόδου για την υποδοχή, τους κατοίκους της Ρόδου για την αγάπη τους, καθώς και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, καθώς συχνά φιλοξενούνται παιδιά πιστών από τους Αγίους Τόπους, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.
Το πρόγραμμα του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ΄, περιλαμβάνει προσκυνηματικές επισκέψεις σε εκκλησίες της Ρόδου, της Σύμης και του Πανορμίτη, όπως επίσης και την επίσκεψη του στους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσαιωνικής Πόλης και της Λίνδου.
Την Πατριαρχική συνοδεία αποτελούν η συμπατριώτισσα μας πρώην Αντιπρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κα. Τόνια Μωροπούλου και ο Πρέσβης επί τιμή κ. Παντελής Αστεριάδης και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά