Ελεύθεροι με όρους για τις δύο απόπειρες κλοπής στη Ρόδο

Ελεύθεροι με όρους για τις δύο απόπειρες κλοπής στη Ρόδο

Ελεύθεροι με όρους για τις δύο απόπειρες κλοπής στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

Εξηγήσεις για δύο απόπειρες κλοπής και μία κλοπή έδωσαν χθες στην ανακρίτρια Ρόδου 40χρονος και 22χρονος οι οποίοι αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο άνδρες μαζί με μία 16χρονη αλλοδαπή από την Βουλγαρία συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικούς του Σταθμού Αφάντου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την ώρα που επιχειρούσαν να εισέλθουν σε σπίτι στα Κολύμπια με σκοπό την κλοπή.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Σε ότι αφορά την ανήλικη Βουλγάρα για αυτήν η υπόθεση διαχωρίστηκε και θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ σε βάρος του 40χρονου επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ποσού 3.000 ευρώ.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με την σύλληψη των εμπλεκομένων το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 2016 στα Κολύμπια.

Πιο συγκεκριμένα ο 22χρονος με τον 40χρονο και την 16χρονη αλλοδαπή το πρωί της ημέρας εκείνης επιχείρησαν να εισέλθουν σε σπίτι ημεδαπού με σκοπό την κλοπή. Έγιναν όμως αντιληπτοί, κλήθηκε η αστυνομία και συνελήφθησαν.
Από την προανάκριση που έγινε για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες στις 15 Φεβρουαρίου 2016 είχαν καταφέρει να εισέλθουν σε σπίτι ημεδαπού στην Παστίδα από όπου και αφαίρεσαν ένα χρυσό δακτυλίδι και διάφορα άλλα χρυσά κοσμήματα. Οι ίδιοι και στις 15 Μαρτίου 2016 επιχείρησαν να μπουν σε σπίτι στην πόλη της Ρόδου όπου όμως δεν τα κατάφεραν καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά την σύλληψη των δύο ανδρών, στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν και 3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο