Τα σχέδια του δήμου Ρόδου για την αναβάθμιση των Αγίων Αποστόλων

Τα σχέδια του δήμου Ρόδου για την αναβάθμιση των Αγίων Αποστόλων

Τα σχέδια του δήμου Ρόδου για την αναβάθμιση των Αγίων Αποστόλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 432 ΦΟΡΕΣ

«Να μην προσδιορίζεται η ευθύνη μόνο στο δήμο», λέει ο κ. Χατζηδιάκος

Δεν είναι μόνο ευθύνη του Δήμου της Ρόδου η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, υποστηρίζει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος, αναφερόμενος χθες στο θέμα αυτό, μετά και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Ρ», κάλεσε και τις άλλες υπηρεσίες να ασχοληθούν ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για την περιοχή.

Καταρχήν, ο Δήμαρχος είπε ότι έλαβε μία επιστολή από τον ιερέα και την Εκκλησιαστική Επιστολή των Αγίων Αποστόλων, η οποία επίσης απευθύνεται και στον κ. Εισαγγελέα, στον Περιφερειάρχη, αλλά, όπως είπε, είδε κάποιους…καλοπροαίρετους να του λένε τι έκανε για το θέμα αυτό.

Είπε, λοιπόν, ότι φυσικά και έχει υποχρέωση-όχι αρμοδιότητα, όπως σημείωσε-να ασχοληθεί με όλους τους πολίτες που είναι εξαρτημένοι από οποιοδήποτε είδος εξάρτησης, και συνέχισε: «Δεν ξέρω, όμως, γιατί η ευθύνη προσδιορίζεται μονομερώς στο Δήμο. Θα έλεγα λοιπόν: Δεν έχει ευθύνη η Περιφέρεια που έχει τις προνοιακές δομές και έχει περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς απ’ ό,τι ο Δήμος; Ασφαλώς έχει. Δεν έχει ευθύνη το Κεντρικό Κράτος που έχει μία υποχρέωση να ασκεί μία κοινωνική πολιτική; Ασφαλώς έχει. Δεν έχει ευθύνη η Εισαγγελία που έχει υπό την εποπτεία της την Αστυνομική Διεύθυνση να γίνονται όποιου είδους επιχειρήσεις, δράσεις, για τη διαφύλαξη της νεολαίας από τα ναρκωτικά; Φυσικά και έχει».

Μάλιστα, θύμισε ότι πριν από χρόνια γίνονταν συλλήψεις, έφοδοι και γενικά υπήρχε μία καταστολή του προβλήματος ενώ τώρα δεν γίνεται τίποτα. Στη συνέχεια, όμως, ο Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες και στον ιερέα των Αγίων Αποστόλων λέγοντας: «Δεν έχει ευθύνη ο καταγγέλλων ιερέας και η Επιτροπή αφού τους έχει και κάνει και δημιουργικό έργο στους Αγίους Αποστόλους, τους κατηχεί-αν και σταμάτησε με υπαιτιότητά του το συσσίτιο και δεν μιλάει κανένας». Μάλιστα, είπε ότι το ανέφερε o ίδιος στον Μητροπολίτη «αλλά φαίνεται ότι και εκείνος αδυνατεί να συνετίσει τον συγκεκριμένο ιερέα», όπως είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε αν δεν έχει ευθύνη για τη νεολαία που διαπαιδαγωγεί ο ίδιος στους Αγίους Αποστόλους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο Δήμος έχει τη μεγάλη ευθύνη να προστατέψει την περιοχή και αυτό είναι κάτι που δεν το λέει με αφορμή το δημοσίευμα αλλά το έχει πει και στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, πρώην Δημάρχου Ροδίων, κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, όπως και κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, όταν είπε ότι μέσα από τα πενιχρά έσοδα του Δήμου, θα εντάξουν ένα ποσό για την αναβάθμιση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων.

Μάλιστα, ο ίδιος επισκέφθηκε, χθες, την περιοχή συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού κα Άννα Ζωάννου και τον Πρόεδρο της δ.κ. Ρόδου κ. Μίλτο Παγκά, και άλλους συνεργάτες του και μίλησε για τον σχεδιασμό που έχουν κάνει:

Καταρχήν, το συνεργείο που έχει αναλάβει τους καθαρισμούς των πάρκων, ήταν να πιάσει δουλειά από προχθές συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση της επιστολής, όπως είπε. Ανέφερε, πάντως, ότι πρέπει να γίνει ένας καθαρισμός στην περιοχή εκείνη και τη Δευτέρα θα βρίσκονται εκεί όλα τα συνεργεία για να καθαρίσουν την περιοχή.

Επίσης, στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αποστόλων, ήδη βρίσκεται μηχανικός και συντάσσει σχετική μελέτη ώστε ένα τμήμα από τις παιδικές χαρές που υπήρχαν στο Ακταίον, γύρω στα 80 τ.μ., να εγκατασταθεί στον αύλειο χώρο των Αγίων Αποστόλων. Ακόμα, εισηγείται στο δ.σ. το καφενείο που είναι κλειστό εδώ και τρία χρόνια, επειδή δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός για μίσθωσή του αφού ιδιοκτησιακά τα κτίρια αυτά ανήκουν στο Υπουργείο Πρόνοιας και Εργασίας και όχι στο Δήμο, να παραχωρηθεί στο Σύλλογο ΑμΕΑ και στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Ασκληπιάδες», καθώς και ένα άλλο γραφείο δίπλα όπου στεγαζόταν το ταχυδρομείο, του ζήτησε ο Σύλλογος να του παραχωρηθεί για να φτιάξει ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης των ΑμΕΑ που ασχολούνται με κάποιες κατασκευές και μπορούν να έχουν ένα έσοδο.

Επίσης, επικοινώνησε και πάλι με τη Διοίκηση του Σωματείου «Ρόδος» στην οποία έχουν παραχωρήσει με απόφαση του δ.σ. τα δύο γηπεδάκια και τα αποδυτήρια δίπλα στο μεγάλο γήπεδο, και θα επισπεύσουν τις διαδικασίες να ανακατασκευάσουν τα γήπεδα για τις Ακαδημίες της Ρόδου και για όλα τα παιδιά των Αγίων Αποστόλων και όποιων άλλων ομάδων μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί.

Τέταρτον, στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης που είναι και εκεί λαϊκά αλλά με μία άλλη όψη και διάσταση, όπως είπε ο Δήμαρχος, υπήρχαν κάποια κτίρια του ΟΑΕΔ τα οποία είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο και στεγαζόταν εκεί το ιατρείο και κάποιοι άλλοι χώροι. Ο ίδιος βρέθηκε χθες εκεί και υπάρχουν δύο σκέψεις: Υπάρχουν Σύλλογοι όπως η «Φλόγα», ο «Save an Angel» και κάποιοι άλλοι φιλανθρωπικοί σύλλογοι που ζητούν στέγη και έτσι θα εισηγηθεί στο δ.σ. να παραχωρηθεί δωρεάν αφού και εκείνα δεν έχει δυνατότητα ο Δήμος να τα μισθώσει και, όπως είπε χαρακτηριστικά, αν τα αφήσουμε στον ΟΑΕΔ…θα έχουν την τύχη του παλιού νοσοκομείου.

Το τελευταίο και σπουδαιότερο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το θέμα που αφορά στην πρόληψη για τα ναρκωτικά. Θύμισε, λοιπόν, ότι, ως Αντιπεριφερειάρχης, είχε έρθει σε επαφή με το ΚΕΘΕΑ για να εφαρμόσει εδώ ένα πρόγραμμα συμβουλευτικό, το λεγόμενο «στεγνό», που δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΚΑΝΑ, και πριν δέκα ημέρες είχε δεχθεί τον επικεφαλής του προγράμματος, τον κ. Μιχάλη Σκουλά και δύο εργαζόμενους που έχει εδώ το ΚΕΘΕΑ, και έχει περί τους εξήντα γονείς και συγγενείς χρηστών ναρκωτικών που παρακολουθεί, και στεγάζεται προσωρινά στα κτίρια του Ιατρικού Συλλόγου. Χθες, λοιπόν, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τρεις χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου, στην περιοχή της Μητρόπολης ώστε να εξετάσει αν μπορούν να επισκευάσουν ένα κληροδότημα, αλλιώς θα εισηγηθεί στο δ.σ. μία μεγάλη αίθουσα που βρίσκεται στην Κάτω Ηλιούπολη να χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ. Και κατέληξε λέγοντας:

«Αυτές είναι οι υποχρεώσεις του Δήμου, αυτά πρέπει να τα δρομολογήσει άμεσα και από εκεί και πέρα ας έρθουν και όλοι οι άλλοι να συνδράμουν το Δήμο. Μέσα από τη συνεργασία της Εκκλησίας, της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας, της Περιφέρειας. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι», είπε και ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το Τεχνικό Πρόγραμμα, θα ζητήσει να συνεργαστούν για το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών