Η παραλία της Ιαλυσού πρέπει να αστυνομεύεται  από την παράνομη στάθμευση

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Δεν χρειάζεται καμμιά επιείκεια, ανοχή ή συμπάθεια σε όσους γνώστες του προβλήματος της παράνομης και άναρχης στάθμευσης δεξιά και αριστερά της λεωφόρου παρεμποδίζουν, “ηθελημένα” την ασφαλή και άνετη κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αυτήν την πολυσύχναστη περιοχή, αγνοώντας προκλητικά τις σχετικές πινακίδες και σημάνσεις.

Το καταπληκτικό και προκλητικό της περιπτώσεως είναι το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν ελεύθεροι, δωρεάν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης  και όμως προτιμούν να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους πάνω στο Δημόσιο δρόμο, δίπλα στο καφέ μπαρ ή το εστιατόριο και ας υπάρχει ακριβώς δίπλα τους ελεύθερος και πάντα επαρκής χώρος στάθμευσης που αγνοούν προκλητικά.
Σε τέτοιους δύστροπους. ανάγωγους και αγενείς οδηγούς το μόνο που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι η επιβολή του αναλογούντος προστίμου χωρίς ίχνος επιείκειας και ακόμη γιατί όχι και η αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, γιατί έτσι ίσως και πιθανόν να αντιληφθούν το μέγεθος της παρανομίας τους και ότι για όλους ακόμη και για τους προκλητικά αγενείς, ανάγωγους όπως είναι αυτοί, η μόνη ποινή που θα πρέπει να τους επβιληθεί να μην έχει αναστολή.

Η παραλία Ιαλυσού, λεωφόρος, Ακτής Κανάρη το καλοκαίρι ημέρα και νύχτα έχει πολύ κίνηση από Ι.Χ. αυτοκίνητα τουριστών και κατοίκων, αλλά και τουριστικών λεωφορείων λόγω της μεταφοράς επισκεπτών στα πολλά ξενοδοχεία της περιοχής και είναι βέβαιον ότι παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία αλλά είναι πιθανόν να γίνουν και αιτία αυτοκινητιστικών ατυχημάτων που σε κάποιες ώρες κυκλοφορούν πολλά μοτοποδήλατα και ποδήλατα.
Είναι ανάγκη η συγκεκριμένη περιοχή και κυρίως η παραλία της που δέχεται μεγάλον αριθμό λουομένων που κινούνται οι πιο πολλοί πεζοί και με τα παιδιά τους να διατηρηθεί ασφαλής και να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστο γεγονός, τροχαίο ατύχημα, υπάρχουν πολλές διαβάσεις πεζών που χρησιμοποιούνται ημέρα και νύχτα από τους φίλους τουρίστες, επισκέπτες της περιοχής και οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους από ασυνείδητους οδηγούς που τρέχουν υπερβολικά.

Πάντως με την ευκαιρία θέλω να επισημάνω ότι ο Δημοτικός φωτισμός είναι ανεπαρκής, και ότι οι συνήθεις φωτιστικοί παραδοσιακοί στύλοι τύπου Ιταλίας φωτίζουν ελάχιστα και που κανονικά θα πρέπει να έχουνε ειδικές ισχυρές λάμπες νυχτός οικονομίας ή να αντικατασταθούν όπου αυτό επιτρέπεται από σύγχρονες φωτιστικές στήλες νυχτός, αφού οι δρόμοι μας όλοι διπλής απέναντι κυκλοφορίας και με τους προβολείς των αυτοκινήτων αναμμένους δυσκολεύουν αφάνταστα την ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία πεζών, οχημάτων.
Εχουμε υποχρέωση να πειθαρχούμε με βάση πινακίδες και σημάνσεις, είναι θέμα πολιτισμού και αναγκαίας τουριστικής συνείδησης, προς αποφυγήν δυσάρεστων γεγονότων.