Έσπασε τα κοντέρ η τουριστική κίνηση στην Ρόδο

Έσπασε τα κοντέρ η τουριστική κίνηση στην Ρόδο

Έσπασε τα κοντέρ η τουριστική κίνηση στην Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1215 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση κατά 10,6% καταγράφηκε τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι

Στο 10,6% εκτινάχθηκε η αύξηση της τουριστικής κίνησης για το μήνα Ιούλιο στη Ρόδο, ποσοστό που χαρακτηρίζεται αρκετά ικανοποιητικό αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει το τουριστικό μας προϊόν.

Όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο της Ρόδου το μήνα που πέρασε έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί μας 454.726 τουρίστες έναντι 411.114 τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2014 οι τουρίστες που μας επισκέφθηκαν έφτασαν τα 419.641 άτομα.

Πρόκειται για αρκετά υψηλά νούμερα τα οποία ήταν μάλλον απροσδόκητα καθώς η διαφορά της φετινής από την περσινή τουριστική κίνηση μεταφράζεται σε περίπου 43.000 άτομα.

Πρώτη χώρα στην κατάταξη αναδεικνύεται η Αγγλία η οποία σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 1,97% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία με διψήφιο ποσοστό αύξησης, και στην τρίτη θέση η Ιταλία η οποία άφησε στην τέταρτη θέση τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραδοσιακές αγορές κατέγραψαν αύξηση εκτός από την Αυστρία και το Βέλγιο ενώ απώλειες σημειώθηκαν και στις αγορές της Ουγγαρίας και της Τσεχίας καθώς και των πρώην ανατολικών χωρών.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι ιδιαίτερα μεγάλες απώλειες κατέγραψε το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία καθώς το μήνα που μας πέρασε επισκέφθηκαν τη Ρόδο μόλις 94 άτομα λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη γείτονα χώρα.

Επίσης τον Ιούλιο ανέκαμψε και η αγορά της Ολλανδίας η οποία μέχρι και τον Ιούνιο κατέγραφε μεγάλες απώλειες λόγω της δυσμενούς εικόνας της περιοχής μας στο εξωτερικό.

Εξίσου καλά πήγε η αγορά της Γαλλίας ,του Ισραήλ, αλλά και της Σκανδιναβίας καθώς ακόμα και η Νορβηγία που τον Ιούνιο είχε σημειώσει μεγάλες απώλειες κατέγραψε επίσης αύξηση καλύπτοντας το μεγάλο κενό.

Σε ότι αφορά την κίνηση εσωτερικού και εκεί σημειώθηκε άνοδος σε ποσοστό 3,22% καθώς το μήνα που πέρασε έφτασαν στη Ρόδο 47.368 άτομα έναντι 45.889 τον Ιούλιο πέρσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου διακινήθηκαν το μήνα που πέρασε 502.094 άτομα, έναντι 457.003 πέρσι.
Αναλυτικά ο φετινός Ιούλιος διαμορφώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλά επίπεδα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο «Διαγόρας»

Παρατείνει τη φετινή σεζόν η ΤUI σε Ρόδο και Κω

Διαφημιστική προβολή των νησιών Ρόδου και Κω

Ενθουσιασμένη με τη Ρόδο η Ολλανδή blogger Naomi Lauwerens

Το Σάββατο η πρώτη απευθείας πτήση από τη Σαγκάη (μέσω Μπαχρέιν) στη Ρόδο

Αυτό το ελληνικό νησί ξεχωρίζουν οι Ολλανδοί για θαλάσσια σπορ

48 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούνιο στη Ρόδο

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας