Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο για τα δεκαπέντε κιλά χασίς

Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο για τα δεκαπέντε κιλά χασίς

Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο για τα δεκαπέντε κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 698 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι εμπλεκόμενοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, δύο από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι λοιποί κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, το δρόμο για τις φυλακές πήραν ο 32χρονος που συνελήφθη στο λιμάνι της Ρόδου λίγη ώρα αφότου είχε αφιχθεί στη Ρόδο με πλοίο της γραμμής έχοντας στη κατοχή του ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, και ο 34χρονος που συνελήφθη να κατέχει στο σπίτι του τα 15 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Σε ότι αφορά την 38χρονη κοπέλα που εμπλέκεται στην υπόθεση, και η οποία δήλωσε άγνοια για τα όσα της καταλογίζουν, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Οι ίδιοι όροι, χωρίς την εγγυοδοσία, επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και στους δύο 34χρονους και τον 32χρονο που είχαν συλληφθεί στο χώρο διαμονής του 34χρονου που προφυλακίστηκε.

Οι εμπλεκόμενοι χθες το πρωί συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη, Στέλιο Αλεξανδρή και Μαρία Παρούσου προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη, οι δύο 34χρονοι και ο 32χρονος αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και δήλωσαν πως ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση. Μάλιστα η 38χρονη φέρεται να δήλωσε στον ανακριτή πως δεν γνώριζε καν για τα ναρκωτικά και πως όλα ανήκουν στον 32χρονο φίλο της που προφυλακίστηκε, ενώ σε ότι αφορά την ποσότητα των 14 γραμ. χασίς που βρέθηκε στην κατοχή της, ήταν ξεχασμένη προ τετραετίας. Το ίδιο ισχυρίστηκε, ότι δηλαδή ανήκουν στο φίλο της, και για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο 32χρονος που συνελήφθη στο λιμάνι της Ρόδου και προφυλακίστηκε, αποδέχτηκε στον ανακριτή μόνο την μεταφορά και την κατοχή των ποσοτήτων που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τον εντοπισμό του από τους λιμενικούς.

Ο ίδιος δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά εδώ και δέκα χρόνια και πως το τελευταίο καιρό κάνει προσπάθειες να περιορίσει τη χρήση του αυτή, μόνο σε κάνναβη. Ο 32χρονος είπε ότι εργάζεται σκληρά στην Αθήνα και πως στη Ρόδο ήρθε για να κάνει μερικές μέρες διακοπές για αυτό και έφερε τις ποσότητες που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, για δική του αποκλειστικά χρήση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με τα 15 κιλά χασίς που βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου συγκατηγορούμενου του, δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία της οπλοκατοχής και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι ενέπλεξε σε αυτή την υπόθεση την 38χρονη φίλη του.

Τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται αρνήθηκε και ο 34χρονος που κατηγορείται για τα 15 κιλά χασίς, απολογούμενος χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος είπε πως είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και ζήτησε να του γίνει σχετική πραγματογνωμοσύνη, δηλώνοντας πως κάνει χρήση χασίς από το 2008. Ο ίδιος είπε πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει του προκάλεσαν και ψυχολογικά προβλήματα και η χρήση κάνναβης τον βοηθούσε. Ο 34χρονος τόνισε πως είναι από εύπορη οικογένεια, ουδέποτε είχε οικονομικά προβλήματα και βέβαια ουδέποτε πούλησε ναρκωτικά.

Για να μην εκθέσει την οικογένεια του στη μικρή και «κλειστή» κοινωνία που ζει, ο 34χρονος είπε ότι φύτεψε στο δωμάτιο του πέντε δενδρύλλια κάνναβης και πρόσφατα συνέλλεξε τα φύλλα τους τα οποία τα συσκεύασε στη συνέχεια για αποξήρανση για δική του αποκλειστικά χρήση αφού κάνει 10 τσιγάρα ημερησίως.
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα της πράξης του και εξέφρασε τη λύπη του για αυτό, προσθέτοντας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απεξάρτηση του.

Ο 34χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της οπλοκατοχής αφού δεν βρέθηκε κάτι στο χώρο του, και ξεκαθάρισε ότι οι δύο 34χρονοι και ο 32χρονος που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση.

Τέλος υπέβαλε και γραπτώς στον ανακριτή Ρόδου αίτημα προκειμένου να ζυγιστεί η ποσότητα των ναρκωτικών χωρίς τα βάζα όπου αυτή περιέχονταν, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι πολύ λιγότερη από αυτή που αναφέρεται στην δικογραφία.

Υπενθυμίζεται πως το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με την σύλληψη στις 2 Αυγούστου 2016 το πρωί στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου, του 32χρονου από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συλλήψεις των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων