Συνεργασία δήμου-περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα

Συνεργασία δήμου-περιφέρειας για  να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα

Συνεργασία δήμου-περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Σε προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος και η εικόνα του νησιού

Τη στενή συνεργασία στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος επιβεβαίωσαν χτες περιφέρεια και δήμος στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη και στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Κυριαζή.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης περιβάλλοντος Πάνος Βενέρης, τονίστηκε η χρησιμότητα του συντονισμού των ενεργειών από τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οι επισκέπτες πρέπει να αποκομίσουν για τη Ρόδο την καλύτερη εντύπωση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε στη «Ρ» τα εξής: «Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου βρίσκεται πάντα μπροστά σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και με τη διεύθυνση περιβάλλοντος και με τη φιλοσοφία της περιφερειακής αρχής.

Θέλουμε και στηρίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος και τη λειτουργία των δομών την καλή συνεργασία με τους δήμους του Αιγαίου. Ειδικότερα η διεύθυνση περιβάλλοντος Δωδεκανήσου με τα νησιά και φυσικά με το δήμο Ρόδου το μεγαλύτερο της Δωδεκανήσου.

Ο δήμος Ρόδου θέλει μία πολύ καλή συνεργασία με την περιφέρεια, πράγμα το οποίο είναι αμφίδρομο γιατί αυτό ζητούμε και εμείς και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα.

Ανέφερε στον κ. Κυριαζή ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στηρίζει όλες τις δράσεις ανεξαιρέτως του δήμου Ρόδου, θεωρεί ότι δικαιωματικά γίνεται αυτό γιατί είναι ο μεγαλύτερος δήμος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, και χρειάζεται καλός συντονισμός, γιατί η εικόνα του νησιού είναι ενιαία.

Κάποιος επισκέπτης που θα έρθει στο νησί, δεν θα διαχωρίσει και θα πει δήμος, περιφέρεια, κυβέρνηση, κράτος.

Όλοι μαζί εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα μπαίνουμε στη δουλειά και βάζουμε τα συνεργεία. Ήδη γίνεται από πλευράς περιφέρειας μία πολύ καλή δουλειά, στη νησίδα τζέρσεϊ όπου η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προχωρά τις τελευταίες μέρες κάνοντας πολύ καλή δουλειά.

Ο καθαρισμός του χώρoυ πίσω από την ΑΔΔΟ καθαρισμός του χώρoυ πίσω από την ΑΔΔ

Ζητάμε από την υπηρεσία να εντοπίσει τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν τα κλαδέματα για να διευκολύνουν και τη διέλευση των πούλμαν μετά από αίτημα των επαγγελματιών.

Ο κ. Κυριαζής έφερε συνεργεία να καθαρίσουν το χώρο έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες της ΑΔΔ και της περιφέρειας, υπήρξε συνομιλία και με τον υπεύθυνο της καθαριότητας τον κ. Παλαιολόγου να επιμεληθεί την καθαριότητα των χώρων στο κέντρο της πόλης και έτσι με αυτή τη συνεργασία προχωράμε.

Από την πλευρά του ο κ. Βενέρης υπογράμμισε ότι παρά την υποστελέχωση από την οποία υποφέρουν όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας προσπαθούμε να είμαστε παντού ακόμα και στα νησιά, πράγμα το οποίο είναι άθλος.

Η καλή συνεργασία θα μπορέσει να δώσει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης γιατί θα αναπληρώσει σε κάποιο βαθμό την έλλειψη του δυναμικού και θα είναι ένα ορατό αποτέλεσμα στους πολίτες.

Θέλουμε καλή συνεργασία με το δήμο και αυτές οι συναντήσεις εργασίας που γίνονται κάθε μήνα δίνουν μία ιδιαίτερη δυναμική στα θέματα.

Τέλος ο κ. Κυριαζής δήλωσε με τη σειρά του ότι η υπηρεσία του και το προσωπικό της θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα της περιφέρειας».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων