Απαράδεκτες εικόνες στην οδό Βύρωνος μετά τη λαϊκή

Απαράδεκτες εικόνες στην οδό Βύρωνος μετά τη λαϊκή

Απαράδεκτες εικόνες στην οδό Βύρωνος μετά τη λαϊκή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 806 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι και λέπια υπάρχουν στο οδόστρωμα

Γεμάτη λέπια, πεταμένα φρούτα και κάθε λογής σκουπίδια ήταν προχθές η οδός Βύρωνος, μια ημέρα μετά την λαϊκή αγορά που φιλοξενείται στην περιοχή κάθε Πέμπτη.

Πρόκειται για μια εικόνα που κάθε άλλο παρά κολακεύει τη Ρόδο, ενώ φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το ζήτημα της φιλοξενίας της λαϊκής αγοράς στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι καταστηματάρχες, αλλά και απλοί πολίτες που κάθε φορά διαμαρτύρονται για την εικόνα που παρουσιάζει κάθε Πέμπτη απόγευμα, η οδός Βύρωνος, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, αφού αποτελεί την βασική «αρτηρία» που συνδέει το παραλιακό μέτωπο με την «ενδοχώρα» της Ρόδου.

Συν τοις άλλοις, αποτελεί μια από τις πρώτες εντυπώσεις που αποκομίζουν οι επισκέπτες της Ρόδου, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι του νησιού. Ωστόσο αυτή την φορά η περιοχή είχε και άρωμα… ψαραγοράς, με τα λέπια από τα ψάρια να βρίσκονται παντού, ακόμη και στο κατώφλι μιας από τις εισόδους του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου!

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα τελευταία χρόνια ζητούν να βρεθεί άλλος χώρος για να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά της Πέμπτης, καθώς πλέον θεωρούν ότι δεν συνάδει με την τοποθεσία και με τον μεγάλο όγκο οχημάτων που καθημερινά περνούν από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει επανειλημμένως και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου, σε διαφορετικές περιόδους, χωρίς ποτέ όμως να παρθεί κάποια οριστική απόφαση επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς