Από Σεπτέμβριο η «Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000»

Μετά από αρκετά χρόνια η Κάλυμνος θα εκπροσωπείται ξανά από ένα σωματείο στα διασυλλογικά αλλά και τα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου. Καζώνης και Κάλυμνος 2000 έχουν μπει σε διαδικασία συγχώνευσης και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετέχουν ως «Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000».

Μετά τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ το φθινόπωρο θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ στο νεοσύστατο σύλλογο, και η τελευταία διοργάνωση που θα συμμετάσχουν χώρια πρόκειται να είναι οι Αιγαιοπελαγίτικοι στην Καλλονή το Σεπτέμβριο.

 Οι συνθήκες για τη συγχώνευση αυτή ωρίμασαν τα τελευταία χρόνια, όταν οι άθλιες οικονομικές συγκυρίες μείωσαν κατά πολύ τις επιχορηγήσεις στα σωματεία του κλασικού αθλητισμού με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής τους.

Ξέχωρα απ’ αυτά, κάποιοι Καλύμνιοι με οικονομική επιφάνεια πλησίασαν τις δύο διοικήσεις και πρότειναν μια συγχώνευση για να βοηθήσουν ως υποστηρικτές να προχωρήσει και να αποκτήσει το νησί έναν ισχυρό σύλλογο.

Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, τόσο ο Καζώνης όσο και ο Κάλυμνος 2000 σημείωσαν επιτυχίες και ανέδειξαν δεκάδες πανελληνιονίκες, στελέχη μετέπειτα των εθνικών ομάδων μας. Μπορεί απ’ αυτό να καταλάβει κανείς τι θα γινόταν αν η προσπάθεια πραγματοποιείτο από κοινού.

Πάντως, οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει κατά πολύ ώστε μέσα στο Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα για νέα αρχή, πάνω απ’ όλα αναπτυξιακά στο νησί των σφουγγαράδων.