Φρεσκογεννημένα χελωνάκια στην παραλία του Γροίκου

Μάρτυρες σε μια πολύ όμορφη σκηνή και εικόνα, έγιναν γύρω στις 12 την νύχτα η κ. Randa Bishop, ο σύζυγος της Μιχάλης Ζαχαρίου και άλλοι στην Πάτμο.

Μικρά χελωνάκια που  τα γέννησε η μαμά χελώνα στην άμμο, στην παραλία στο Γροίκο ακριβώς μπροστά από το εστιατόριο ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΑ βρέθηκαν από τον Γιώργο Γιαμαίο του Τάσσου και τα βοήθησε να βγουν από την άμμο που βρίσκονταν για να οδηγηθούν στη θάλασσα. Για να γίνει αυτό οι παρόντες  τον βοήθησαν φωτίζοντας το σημείο με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Αυτά όμως  αντί να κατευθυνθούν  προς τη θάλασσα  κατευθύνονταν προς τον κήπο του εστιατορίου, διασχίζοντας το δρόμο. 

Όπως μας λέει η κ. Randa Bishop, “ οι χελώνες συνήθως πηγαίνουν προς την κατεύθυνση του φεγγαριού, αλλά επειδή δεν υπήρχε φεγγάρι κατευθύνθηκαν προς το εστιατορίου που είχε πολλά φώτα. Ο σύζυγος μου Μιχάλης Ζαχαρίου βοήθησε - φωτίζοντας με το φως της μοτοσικλέτας του, τον Γιώργο Γιαμαίος του Τάσου,  να τοποθετήσει τις χελώνες σε ένα κουτί και να τις μεταφέρει στην παραλία Πέτρα, όπου ο Γιώργος Ντούντας έχει ξαπλώστρες βάζοντας τα χελωνάκια στον φυσικό τους χώρο τη θάλασσα Ζήσαμε κάτι μοναδικό και είδαμε κάτι πολύ χαριτωμένο μας τόνισε!!!

 

 

 

 

 

Πηγή: patmostimes.gr