Ρόδος: Κατέρρευσε τεράστιος κλώνος και προσγειώθηκε σε αυτοκίνητο

Τύχη βουνό είχαν οι κάτοικοι μιας ολόκληρης γειτονιάς στην οδό Πίνδου, στην πόλη της Ρόδου, καθώς ένα τεράστιο κλαδί από πλάτανο κατέρρευσε με εκκωφαντικό θόρυβο και προσγειώθηκε στην άσφαλτο και στην οροφή σταθμευμένου αυτοκινήτου!

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από τύχη, καθώς ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, στο σημείο εκείνο, βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και δύο ακόμα άτομα!

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής, είχαν ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επικινδυνότητα του δέντρου αλλά δυστυχώς, κανένα προληπτικό μέτρο δεν είχε ληφθεί.

Συνεργείο της ΔΕΗ είχε κλαδέψει πριν από λίγους μήνες το δέντρο, έτσι ώστε τα κλαδιά του να μην ακουμπάνε στα καλώδια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, όπως σημείωσε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο συμπολίτης μας κος Φώτης Γιακουμάκης στο αυτοκίνητο του οποίου «προσγειώθηκε» ο κλώνος.

Ο θόρυβος δε ήταν τόσο εκκωφαντικός που κατάφερε να ξυπνήσει όλη σχεδόν η γειτονιά χθες στις 2 τα ξημερώματα και να βγει στα μπαλκόνια για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.
Αν υπήρχαν άνθρωποι κάτω από το δέντρο εκείνη την ώρα το σίγουρο είναι ότι θα θρηνούσαμε θύματα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα άλλα δύο τεράστια τμήματα δέντρων έχουν σπάσει κι έχουν καταρρεύσει στο κέντρο της Ρόδου. Οι εκτιμήσεις των ειδικών δείχνουν ότι πρόκειται για περιπτώσεις δέντρων που έχουν σαπίσει, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται σχετικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και διαβάθμιση της επικινδυνότητας των δέντρων αυτών, ειδικά εκείνων που βρίσκονται σε πολυσύχναστες από κόσμο περιοχές.