Ξανά σε διαγωνισμό το Σανατόριο της Ελεούσας

Μέσω της ιστοσελίδας www.e-publicrealestate.gr έβγαλε και πάλι στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ το σανατόριο Ελεούσας, καθώς οι μέχρι σήμερα διαδικασίες εκποίησής του δεν απέδωσαν.

Το Σανατόριο μαζί με άλλα 13 ακίνητα περιλαμβάνονται σε πακέτο ακινήτων τουριστικού ενδιαφέροντος τα οποία αξιοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας, ενώ η διαδικασία που ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου θα ολοκληρωθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στην Ελεούσα είναι το μόνο από τα 14 που θα δοθεί με μίσθωση και μάλιστα διάρκειας 50 ετών, ενώ τα υπόλοιπα θα πωληθούν σε ιδιώτες.

Το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως τουριστικό ενώ η πληρωμή του ποσού από τον ενδιαφερόμενο θα γίνει με δόσεις.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο του διαγωνισμού το ακίνητο είναι εντός πόλεως το οικόπεδο ανέρχεται σε 2.558 τ.μ. ενώ τα κτίσματα καταλαμβάνουν έκταση 1.325 τ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν δικαιολογητικά και την πρώτη προσφορά μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε εντάξει το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα και σε προηγούμενο διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο και έληξε στο τέλος Μαρτίου με τα ίδια ακριβώς ακίνητα ( 14 σε όλη τη χώρα) αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον για κανένα από αυτά.
Ανάμεσά τους ήταν και ακίνητο στα Κοσκινού σε απόσταση 12 χλμ από την πόλη της Ρόδου.

Η ανακοίνωση της μίσθωσης αναφέρει τα εξής:
Θέση Ακινήτου: Οικισμός Αγίας Ελεούσας, Δημοτική Ενότητα Καμείρου, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου
Εμβαδόν Γεωτεμαχίου: 2.588,52 τμ
Υφιστάμενα κτίσματα: Επίμηκες διώροφο πλακοσκεπές κτίσμα αποτελούμενο από ισόγειο, Α’ όροφο και δώμα, συνολικής δομημένης επιφάνειας 1.325,40 τμ (κτίριο 97 σύμφωνα με τον «Πίνακα Οριστικής Διανομής του Συνοικισμού Αγία Ελεούσα Ρόδου" του Υπ. Γεωργίας)


Περιγραφή ακινήτου     
• Το κτίριο του Σανατορίου ανήκει σε συγκρότημα τριών διατηρητέων κτιρίων που αναπτύσσονται περιμετρικά της κεντρικής πλατείας του οικισμού.
• Το συγκρότημα κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής και, συγκεκριμένα, το 1935/1936.
• Το Σανατόριο αποτέλεσε το κύριο νοσοκομείο στηθικών νοσημάτων στα Δωδεκάνησα για 23 χρόνια (1947-1970). Έκτοτε έχει εγκαταλειφθεί.
• Βρίσκεται σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου, έναν από τους πιο ελκυστικούς και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, 22 χλμ από το αεροδρόμιο και 35 χλμ από το λιμάνι του νησιού.
• Το κτίριο παρουσιάζει σημαντικές φθορές και χρήσει ανακαίνισης και αποκατάστασης.