Το θέμα της “Ρόδων Α.Ε.” στη δημοτική πλειοψηφία

Η ενημέρωση για την πορεία εκκαθάρισης της «Ρόδων Α.Ε.» κυριάρχησε στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας η οποία έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, ως είθισται πριν από κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ατμόσφαιρα ήταν “χαλαρή” και οι απουσίες μελών της Δημοτικής Αρχής αρκετές, ωστόσο δικαιολογήθηκαν λόγω των ημερών, παραμονές της εορτής της Παναγιάς. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και η συνεδρίαση τελείωσε γρήγορα.
Τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δ.σ. που ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ, ήταν περισσότερο “διαδικαστικού χαρακτήρα” με τον κανονισμό για τη λειτουργία της Νέας Αγοράς να ξεχωρίζει.

Ωστόσο, το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση φαίνεται ότι ήταν η ενημέρωση για την εκκαθάριση της «Ρόδων» ενώ παρών ήταν και ο εκκαθαριστής κ. Μάριος Μαραβέλιας.
Υπενθυμίζεται ότι, ειδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις του δ.σ., ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, πρώην Δήμαρχος Ροδίων, κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, έχει θέσει το θέμα επιτακτικά, ζητώντας να έρθει στο δ.σ. ο εκκαθαριστής και να κάνει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της εκκαθάρισης. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση είπε ότι, αν δεν γίνει αυτό άμεσα, θα αναγκαστεί να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα.

Στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, λοιπόν, τη Δευτέρα το βράδυ, τόσο ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος όσο και ο Πρόεδρος του δ.σ. κ. Βαγγέλης Μανδρακός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν σε αυστηρούς τόνους από τον εκκαθαριστή να παρευρεθεί στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίασή του δ.σ. για να απαντήσει στις ερωτήσεις, κυρίως από πλευράς μειοψηφίας και του κ. Χατζηευθυμίου. Συγκεκριμένα, του ζήτησαν να έχει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το τι έχει πληρώσει σε ΙΚΑ, Εφορία, προμηθευτές, τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο και ποιες είναι οι εισπράξεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαραβέλιας, προχθές το βράδυ, έκανε αναλυτική ενημέρωση στα μέλη της Δημοτικής Αρχής, κάτι που αναμενόταν να κάνει και χθες το βράδυ στο δ.σ.