Ιστορική λάμψη στην έναρξη του φεστιβάλ “Ιαλύσια 2016”

Με λάμψη από την ιστορία και αίγλη από την παράδοση, ξεκίνησαν τα “Ιαλύσια 2016“, στο κατάμεστο χώρο του αμφιθέατρου Φερενίκης στην Ιαλυσό.

Τιμώντας το παρελθόν και διαμορφώνοντας το παρόν και το μέλλον, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ερμιόνη Μπότσαρη, αποφάσισε να ανοίξει το θεσμό των Ιαλύσιων, με ένα σύντομο, αλλά ουσιαστικό και άκρως συγκινητικό οπτικό αφιέρωμα, που περιλάμβανε εικόνες, τόσο από την πρώτη φορά διεξαγωγής τους, πριν 33 έτη, όσο και από το σύνολο της ιστορίας τους στο πέρασμα των ετών.


Εκεί, στην “πηγή” του πολιτισμού και της παράδοσης, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο Δήμαρχος Ρόδου Χατζηδιάκος Φώτης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Σαντορινιός Νεκτάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζαννετίδης Φιλήμονας, ο Αντιδήμαρχος Διακοσταματίου Σάββας και ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Δράκος Στέφανος.


Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, που μαγνήτισε τα βλέμματα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τη συνέχεια των Ιαλύσιων 2016, περιελάμβανε χορευτικά συγκροτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Απολλώνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αρχαγγέλου Αίθωνας, τους οποίους και οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά.