Ένας παραδοσιακός παγωτατζής επί 25 χρόνια στην πλατεία Σύμης

Ένας παραδοσιακός παγωτατζής επί 25 χρόνια στην πλατεία Σύμης

Ένας παραδοσιακός παγωτατζής επί 25 χρόνια στην πλατεία Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3979 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε από την ιδέα ενός γερμανού φίλου του

Ρεπορτάζ:
Χριστίνα Μπαϊρακτάρη
Christina.bairaktari@gmail.com

Ένα παραδοσιακό παγωτατζίδικο, μοναδικό στο νησί μας, με συνταγή που μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων, φτιαγμένο μόνο από φρέσκο ελληνικό γάλα, διαθέτει ο κ. Νίκος Βονάκης. Εδώ και 25 χρόνια, στην πλατεία Σύμης, στο κέντρο της Ρόδου λειτουργεί την οικογενειακή επιχείρηση μαζί με την γυναίκα του, μοιράζοντας παγωτά σε διάφορες γεύσεις σε όλο τον κόσμο!

Ο κ. Νίκος κατάγεται από το χωριό Άγιος Ισίδωρος της Ρόδου και πριν 25 χρόνια ξεκίνησε να φτιάχνει παγωτά και να τα πουλάει χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του.
«Η ιδέα ήταν ενός Γερμανού φίλου μου, που ερχόταν συχνά στο νησί μας και μου πρότεινε να ασχοληθώ με αυτό», δήλωσε στην «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο κ. Νίκος.

Έπειτα άρχισε να υλοποιεί την ιδέα μόνος του, ενώ είναι ο μοναδικός στην εποχή μας που φτιάχνει ακόμα παραδοσιακά-σπιτικά παγωτά.

Με ένα παλιό αυτοκινητάκι και την βοήθεια της γυναίκας του, πηγαίνουν καθημερινά στην Πλατεία Σύμης, όπου βρίσκεται η «θέση» του τόσα χρόνια. Δεν έχει μετακινηθεί ποτέ από εκείνο το σημείο διότι όπως λέει «ο κόσμος εδώ με έχει μάθει τόσα χρόνια να κάθομαι και να πουλάω τα παγωτά μου».

Τα παγωτά τα φτιάχνει η γυναικά του, η κ. Μαρία σε ένα μικρό εργαστήριο που δημιούργησαν και τα σερβίρει ο ίδιος. Καθημερινά πηγαίνει νωρίς το πρωί, διότι υπάρχει μία διαδικασία ωσότου ετοιμαστεί το παγωτό.

Το παγωτατζίδικο διαθέτει μεγάλη ποικιλία γεύσεων όπως, βανίλια, φράουλα, σοκολάτα, μπανάνα, λεμόνι, φιστίκι και πολλές άλλες ιδιαίτερες γεύσεις. Επίσης εκτός από παγωτό σερβίρει καφέδες, αναψυκτικά και smoothies με φρέσκα φρούτα.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί στις εκδηλώσειςΤο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί στις εκδηλώσεις

Πέρα από το παγωτατζίδικο, ο κύριος Νίκος πουλάει παγωτά και σε βαπτίσεις, σχολικές παραστάσεις και πάρτι γενεθλίων. Όταν χρειαστεί να αναλάβει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, η γυναίκα του πηγαίνει στη θέση του, στην πλατεία Σύμης.

Το σπιτικό παγωτό που φτιάχνει ελκύει κάθε καλοκαίρι μεγάλη μερίδα κόσμου. Οι τουρίστες ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα του και τα σχόλια είναι πολύ τιμητικά. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο πολύ καλό παραδοσιακό παγωτό που φτιάχνει αλλά και στο κεντρικό σημείο που βρίσκεται το παγωτατζίδικο.

Ο κ. Νίκος Βονάκης επί τω... έργω!Ο κ. Νίκος Βονάκης επί τω... έργω!

«Έχω και πολλούς παλιούς πελάτες που ήταν ελεύθεροι, παντρευτήκανε και φέρνουν τα παιδιά τους να τρώνε παγωτό από εδώ» ανέφερε επίσης.

Όσο αφορά τον κύριο Νίκο Βονάκη, έχει τρία παιδιά, δύο αγόρια και μία κόρη. Πιστεύει και ελπίζει ο ένας από τους δύο γιους του να συνεχίσει το επάγγελμα του καθώς ο ένας είναι ζαχαροπλάστης και έχει σχέση με το αντικείμενο διότι το αγαπάει και το θέλει πολύ.

Μάλιστα φέτος σκέφτεται να το λειτουργεί και το χειμώνα, διότι τόσα χρόνια, εργαζόταν μόνο τα καλοκαίρια Βέβαια δεν θα πουλάει παγωτά αλλά καφέδες, χυμούς και hot dog.

Πολύς κόσμος σταματάει στο παγωτατζίδικο του κ. Νίκου για να δροσιστεί με το σπιτικό του παγωτό!Πολύς κόσμος σταματάει στο παγωτατζίδικο του κ. Νίκου για να δροσιστεί με το σπιτικό του παγωτό!

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο