Ροδίτης διατηρεί μηχανάκι 50 ετών σαν καινούργιο

Αστράφτει και ο ίδιος όταν μιλά για το Zundapp του. Το μηχανάκι που απέκτησε το 1966 και το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα, θα μπορούσε κανείς να το περάσει και για καινούργιο.

Ο κύριος Μανώλης, ο ιδιοκτήτης του, σεμνός και χαμηλών τόνων, δεν θέλει φωτογραφίες για τον ίδιο. «Δεν είμαι γω για τα... Ιντερνετ και τις εφημερίδες – λέει, με την κρητική προφορά του.»

Ζει εδώ και πολλές δεκαετίες στη Ρόδο και χαίρεται που τον ρωτήσαμε για το υπέροχο όχημα με το οποίο κυκλοφορεί καθημερινά στους δρόμους του νησιού μας. Καμαρώνει όταν το φωτογραφίζουμε και νοιώθει υπέροχα, γιατί ο ίδιος μπόρεσε να το διατηρήσει σε αυτή την κατάσταση για μισό αιώνα!

Το απέκτησε ο ίδιος, κομμάτι – κομμάτι, το 1966, προκειμένου να έχει ανταλλακτικά όπως  μας είπε, για ένα ακόμα όχημα που έχει στην κατοχή του.

 «Εγώ κάνω τα σέρβις του, εγώ το καβαλώ μονάχα. Στα ηλεκτρολογικά δεν τα καταφέρνω και ζητώ την βοήθεια του Μοντιάδη πολλές φορές. Το ίδιο και σε δουλειές που έχουν να κάνουν με φανοποιείο.  Όλα τα άλλα μόνος μου.»

Το υπέροχο αυτό μηχανάκι, έχει διανύσει μέχρι σήμερα 45.000 χιλιόμετρα. Σταδιακά ο κος Μανώλης το αφήνει να «ξεκουράζεται» όπως μας είπε και τότε χρησιμοποιεί το δεύτερο που διατηρεί.

Έχει έναν εγγονό και δύο εγγονές και όπως τόνισε, σε αυτούς θα τα αφήσει, γιατί διατηρεί συνολικά τρία οχήματα αντίκες. Κι εύχεται, να τα διατηρήσουν και να τα προσέχουν όπως τα πρόσεχε κι ο ίδιος για μισό αιώνα.