Το σπουδαίο κοινωνικό έργο της «Ροδαυγής»

Το σπουδαίο κοινωνικό  έργο της «Ροδαυγής»

Το σπουδαίο κοινωνικό έργο της «Ροδαυγής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Ένας μεγάλος κύκλος δράσεων έκλεισε για τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ ».

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγ. Ευφραίμ, το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ, το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου και άλλους φορείς (όπως το Παν. Αιγαίου), έγιναν δειγματοληψίες για αναζήτηση συμβατού δότη μυελού των οστών, για παιδιά που πρέπει να μεταμοσχευθούν.

Το Μάιο του 2016 η ΡΟΔΑΥΓΗ έγινε οικοδεσπότης της τελετής έναρξης του 10ου Πανευρωπαϊκου Συνεδρίου Μεταμόσχευσης, στην αυλή του Καστέλου των Ιπποτών. Στους συνέδρους, με επικεφαλής τον κορυφαίο παιδίατρο - αιματολόγο του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων "ΕΛΠΙΔΑ" κύριο Στέλιο Γραφάκο, βασικό υπεύθυνο μεταμόσχευσης παιδιών, η αρχαιολόγος κυρία Ελένη Φαρμακίδη εξιστόρησε την σπουδαία ιστορική πορεία της Ρόδου.

Στον ίδιο υπέροχο χώρο, χορευτική ομάδα της σχολής χορού "ΕΛΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ" παρουσίασε χορευτικά δρώμενα που εντυπωσίασαν τους Ευρωπαίους ιατρούς και νοσηλευτές, με θέμα την αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα, σε μουσική Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και Παπαθανασίου.

Στις 22 Ιουλίου του 2016, πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη χορευτική παράσταση στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ, όπου ο χορός Αργεντίνικου Tango, Danza Espanola Clasica, Flamenco και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ενώθηκε με την ποίηση γνωστών Ελλήνων και ξένων ποιητών (όπως ο Κ. Καβάφης και ο F.G. Lorca).

Το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό και ο σκοπό ιερός. Η διοργάνωση ήταν της χορεύτριας - χορογράφου Σταυρούλας Γεωργοπαπαδάκου, που με την ομάδα χορού DUENDE έχουν καταξιωθεί στη διοργάνωση παρόμοιων χορευτικών εκδηλώσεων στον τόπο μας. Δύο επίσης καταξιωμένοι χορευτές-χορογράφοι στο είδος τους, ο Βασίλης Σκεπετάρης (Flamenco) και ο Κώστας Νικολαΐδης (Αργεντίνικο Tango) χόρεψαν στο πλάι τους. Συνδιοργανώτρια ήταν η σχολή χορού Έλλης Παρασκευά.

Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσαμε :
• Τη χορεύτρια – χορογράφο κ. Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου, τους χορευτές – χορογράφους κ. Βασίλη Σκεπετάρη και κ. Κώστα Νικολαϊδη, καθώς και την ομάδα DUENDE. Όλοι συμμετέχοντας αφιλοκερδώς, προσέφεραν τα έσοδα της βραδιάς εξ’ ολοκλήρου στο σύλλογο «ΡΟΔΑΥΓΗ».

• Την κ. Έλλη Παρασκευά και τη σχολή χορού της, που πάντα πλαισιώνει τους αγώνες του Συλλόγου μας με την ομορφιά της τέχνης του χορού.
• Την αρχαιολόγο κ. Ελένη Φαρμακίδου για την ομιλία της στους συνέδρους του Συνεδρίου Μεταμόσχευσης .

• Τον κ. Μιχάλη Πλύγκο για την προσφορά του, στην ίδια εκδήλωση.
• Την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους του Καστέλλου, το ΔΟΠΑΡ και τους υπαλλήλους του ΡΟΔΟΝ κ. Παναγιώτη Μανταλιό και κ. Σταμάτη Αγκά.
• Τους χορηγούς της χορευτικής εκδήλωσης: «Η Ροδιακή», «Λωτός», Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Τυπογραφείο Νίκος Χατζηκαλημέρης, Γραφικές Τέχνες ΚΛΑΔΑΣ, Ξενοδοχείο Λύδια

• Την οικογένεια Μιχαήλ Χριστοφοράκη για τη ΔΩΡΕΑ εις μνήμην ΑΧΙΛΛΕΑ ΑΣΠΡΑΚΗ
• Την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» για τη ΔΩΡΕΑ εις μνήμην ΚΑΡΥΔΑΚΗ και ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ
• Την κ. Καλεζιά Φαναράκη και τις Δημιουργίες Χαράς

• Τους : Σωτρίλλη Αναστασία, Σαββίγκου Μαριάνθη, Θεουλλάκη Γιούλα, Μερκούρη Δέσποινα, Μητρογιάννη Σοφία, Λαουδίκο Παναγιώτη, Τσουγκράνη Βίκυ, Αντωνάκη Ευανθία, Σεϊτη Ειρήνη, Ζυριχίδη Μιχάλη, Πολυχρόνη Μαρία, Φεσάκη Αναστασία, Κουρκούλη Αννα, Βαρδουλάκη Τίνα, Φουντουραδάκη Χρυσάνθη, Ράμμο Σπύρο, Μαλανδρή Φαίδρα, Σταματάκη Ειρήνη, Τζιτζινίκα Όλγα, Καραγιάννη Ρούλα και όλους όσους μας στήριξαν οικονομικά
• Τους συμπολίτες μας που εντάχθηκαν στη μεγάλη παρέα των εν δυνάμει δωρητών μυελού των οστών

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια