Αισιόδοξος για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας

Αισιόδοξος για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας

Αισιόδοξος για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Θα φέρει σε πέρας το έργο που έχει αναλάβει

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει καταφέρει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να φέρει σε πέρας το έργο που ανέλαβε, εξέφρασε ο πρόεδρός της αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας.

Συγκεκριμένα μιλώντας για τις εργασίες που ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου από το προσωπικό της κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού, τόνισε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των δρόμων που πρέπει να καθαριστούν και να ευπρεπιστούν.

Παρ΄όλα αυτά έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός και τα συνεργεία που συστάθηκαν εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να προλάβουν να καθαρίσουν τουλάχιστον τους κεντρικούς δρόμους από τα σκουπίδια και τα κλαδιά πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου.

«Πιστεύω ότι από τις πρώτες μέρες που οι εργαζόμενοι μπήκαν σε ρυθμούς εργασίας φάνηκε η δουλειά μας. Ήδη μέχρι την Παρασκευή τελειώνει ο καθαρισμός της νησίδας από Κολύμπια έως τη Ρόδο. Στην συνέχεια ένα συνεργείο θα ασχοληθεί με τα πλαϊνά της εθνικής οδού μέχρι τα Κολύμπια ώστε να καθαριστούν και τα σκουπίδια αλλά και τα χόρτα τα οποία είναι δεξιά και αριστερά του δρόμου. Ένα άλλο συνεργείο θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο μέχρι το Τσαΐρι και θα γίνει και η νησίδα αλλά και τα πλαϊνά του δρόμου ώστε να καθαρίσει και η επαρχιακή οδός, από τα σκουπίδια γιατί η κατάσταση είναι πράγματι απελπιστική» δήλωσε ο κ. Πάλλας προσθέτοντας «Θα πρέπει και οι δημότες και οι οδηγοί να καταλάβουν ότι το μπουκαλάκι που έχουν μαζί, του νερού ή του αναψυκτικού δεν το πετάμε στον δρόμο».

Ο αντιδήμαρχος ενημερώνοντας για το πρόγραμμα των εργασιών που έχει καταρτιστεί έκανε γνωστό ότι ένα άλλο συνεργείο δουλεύει στον επαρχιακό δρόμο Πυλώνας- Λάρδου με τον κ. Πάλλα να δηλώνει: «Πιστεύω ότι με τον προγραμματισμό που έχει γίνει μέχρι το Δεκέμβρη θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε την προγραμματική σύμβαση κατά γράμμα. Όσα προγραμματίσαμε και υπάρχουν μέσα στην προγραμματική θα πρέπει να υλοποιηθούν και δεν είναι λίγα. Είναι αρκετοί οι δρόμοι, οι οποίοι πρέπει να καθαριστούν και από κλαδιά αλλά και από σκουπίδια».

Σημειώνεται ότι έχουν στελεχωθεί και τα τρία πυροφυλάκια της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ενώ έτοιμα για να παρέμβουν είναι και τα τρία οχήματα από τα οποία ένα βρίσκεται στη Σάλακο, ένα στη Φιλέρημο και ένα στις Πεταλούδες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πάλλα έχουν γίνει αναθέσεις για την προμήθεια καύσιμων, για προμήθεια υλικών, για προμήθεια ελαστικών ώστε σε περίπτωση προβλήματος να υπάρχει άμεση ανταπόκριση.

Τα προβλήματα καθημερινότητας
Παράλληλα ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα προβλήματα καθημερινότητας που τίθενται από τους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιούνται στα χωριά.

Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στην κατάσταση των δρόμων, στην αποκομιδή των σκουπιδιών και στην κάλυψη των αναγκών άρδευσης με την παρέμβαση των υδρονομέων.

Ειδικότερα μιλώντας αναλυτικά για τα θέματα ο κ. Πάλλας αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών φέρνοντας ως παράδειγμα το Χαράκι, όπου εντοπίζεται πρόβλημα. «Υπάρχει ένα πρόβλημα στην Μαλώνα, σε ότι αφορά τους επιχειρηματίες στο Χαράκι. Ενώ υπήρχαν κάδοι στους οποίους έπρεπε να αποθέτουν τα σκουπίδια οι επιχειρηματίες, εξαφανίστηκαν και δεν υπάρχουν κάδοι και τα σκουπίδια αφήνονται στην πλατεία.

Αυτό όμως που θα γίνει τις επόμενες μέρες είναι με έγγραφο δικό μου που θα αποσταλεί στους επιχειρηματίες της περιοχής να γίνεται γνωστό ότι υποχρεούται εκ του κανονισμού να έχει κάθε επιχείρηση το δικό της κάδο και να μην επιβαρύνει ο ένας την επιχείρηση του άλλου.

Νομίζω ότι και εμείς σαν δημότες θα πρέπει να βάλουμε μία τάξη και να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας. Όχι να έχουμε μόνο απαιτήσεις αλλά να έχουμε και υποχρεώσεις» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων ζώων για το οποίο και είχε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Πόκκια. «Αν δεν δημιουργηθεί ένα συνεργείο καθημερινό, είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε διότι όπως γνωρίζετε ο πληθυσμός των αιγοπροβάτων είναι πάρα πολύ μεγάλος. Δηλαδή αν έχουμε δηλωμένα 100, τα αιγοπρόβατα είναι 500. Και καταλαβαίνεται πόσα αιγοπρόβατα υπάρχουν σε όλο το νησί. Και δεν είναι μόνο στην περιοχή της Μαλώνας, αλλά σχεδόν σε όλο το νησί.

Μέχρι και στα Ασγούρου, όπως γνωρίζετε υπάρχουν κατσίκια τα οποία είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς και για τα δίκυκλα» δήλωσε ο κ. Πάλλας.

Μιλώντας για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας ο αντιδήμαρχος είπε: «Ήδη εδώ και ένα μήνα προσπαθώ λόγω των διαδικασιών να βρω έναν τρόπο να πάμε σε μίσθωση μηχανημάτων. Τώρα βρήκαμε την λύση με τον αντιδήμαρχο , τον κ. Διακοσταματίου προχωράει μία ανάληψη δαπάνης από την οικονομική επιτροπή. Πιστεύω μέχρι τον Σεπτέμβρη τουλάχιστον να είμαστε έτοιμοι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε βατότητα στους αγροτικούς δρόμους καθώς θα αρχίσει και το μάζεμα των ελιών. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τουλάχιστον τους αγρότες των χωριών».

Τέλος μετά από ερώτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στη νότια Ρόδο τα οποία ζήτησαν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την φωτιά, ο κ. Πάλλας δήλωσε ότι ο δήμος Ρόδου θα αναλάβει τον καθαρισμό των ρεμάτων και τις κοίτες ώστε να αποκατασταθούν και να μην έχουμε προβλήματα το χειμώνα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών