Θα αποδειχθεί η αθωότητα του 31χρονου με τα 50 κιλά ηρωίνης

Απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουν να αποδείξουν στις τουρκικές αρχές πως ο πελάτης τους ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται, δηλώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 31χρονου που συνελήφθη στο Αϊβαλή και κατηγορείται για την μεταφορά 50 κιλών ηρωίνης στη Μυτιλήνη.

Οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Ιωαννίδης, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν σε δήλωση τους, έχουν ήδη συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία και το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσουν στις τουρκικές δικαστικές αρχές.

Οι δύο δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω έχουν επίσης συνεχή επαφή και συνεργασία με τον τούρκο συνήγορο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του πελάτη τους κατά την σύλληψη του, ενώ σημαντική βοήθεια λαμβάνουν και από το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης δια της Προξένου κ. Παπούλια, αλλά και από το Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μιχάλη Κόκκινο.

 

Ο δικηγόρος κ. Στέλιος ΚιουρτζήΟ δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζή


Η δήλωση των δύο συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Ιωάννη Ιωαννίδη έχει ως εξής:
«Ήδη έχουμε συγκεντρώσει πληθώρα εγγράφων (δημοσίων και ιδιωτικών), τα οποία καταδεικνύουν την ανυπαρξία οποιασδήποτε εμπλοκής του εντολέα μας με την ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και επαφή με το συνάδελφο Δικηγόρο στην Τουρκία, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση και έχει αναλάβει την υπεράσπιση του πελάτη μας. Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σημαντική βοήθεια προσφέρουν, το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης δια της Προξένου κ. Παπούλια, αλλά και ο Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μιχάλης Κόκκινος».

 

Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης ΙωαννίδηςΟ δικηγόρος κ. Ιωάννης Ιωαννίδης


Υπενθυμίζεται πως σημαντική ημερομηνία για τον 31χρονο Ροδίτη είναι η 5η Σεπτεμβρίου καθώς τότε αναμένεται να εξεταστεί η πρώτη αίτηση που έχει καταθέσει για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης στις φυλακές της Τουρκίας όπου βρίσκεται.

Η σύλληψη του 31χρονου Ροδίτη έγινε στις 5 Αυγούστου 2016 λίγη ώρα προτού επιβιβαστεί μαζί με το αυτοκίνητο του σε πλοίο για να ταξιδέψει για την Μυτιλήνη.

Ο 31χρονος που φέρεται να είχε τεθεί σε παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα από τις αρχές ασφαλείας της γείτονα χώρας, εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο, για την Μυτιλήνη.

Σε έλεγχο που έγινε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο των τουρκικών αρχών βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, και ειδικότερα σε κρύπτη κάτω από το «πάτωμα» αλλά και στη δεξιά και αριστερή πλευρά του οχήματος 49 κιλά και 428 γραμμάρια ηρωίνης!

Οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας χρειάστηκε να ανοίξουν με ειδικό κόφτη το κάτω μέρος του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων η αξία αγοράς της συγκεκριμένης ποσότητας φθάνει τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες.

Ο Ροδίτης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές αρχές, και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.