Η Ρόδος διεκδικεί τη διοργάνωση της Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον εκτελεστικό Διευθυντή της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια κ. Θεόδωρο Βώκο καθώς και τον πρόεδρο της εταιρείας Κρουαζιέρας Α1 με έδρα τη Ρόδο κ. Μάκη Παυλάτο.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκε η δυνατότητα να φιλοξενήσει η Ρόδος τη Ναυτιλιακή  Έκθεση Ποσειδώνια, έναν κορυφαίο θεσμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας παγκοσμίως.

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την έκταση του εκθεσιακού χώρου ο οποίος απαιτείται, ο  αριθμός των περιπτέρων, αλλά και των επισκεπτών που σε ό,τι αφορά τη φετινή διοργάνωση, η οποία έγινε τον Ιούνιο, ξεπέρασε τους 20.000 επισκέπτες.

Ο κ. Χατζηδιάκος, δήλωσε ότι η Ρόδος είναι διατεθειμένη να εργαστεί εντατικά στο επίπεδο των εγκαταστάσεων και των υποδομών ώστε  να φιλοξενήσει τα Ποσειδώνια που θα αποτελέσουν μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες  για την ανάδειξη του νησιού παγκοσμίως και θα δώσει τη δυνατότητα προσέλκυσης και νέων εταιριών για την κρουαζιέρα και το yachting  καθώς και την ενίσχυση του υπάρχοντος Home Port.

Με το δεδομένο αυτό από την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ρόδος, αλλά και τα γύρω μικρότερα νησιά.    

Να τονιστεί ότι στη διάρκεια του κορυφαίου αυτού ναυτιλιακού γεγονότος,  τα πιο διακεκριμένα στελέχη του κλάδου της ναυτιλίας από όλο τον κόσμο  έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τις συμφωνίες τους και να συζητήσουν τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών δράσεων σε δύσκολες αγορές.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος οι επαφές με τους διοργανωτές της  Έκθεσης Ποσειδώνια, η οποία κάθε φορά έχει ρεκόρ συμμετοχών, θα συνεχιστούν.