Η γιορτή αμπελιού τον Σεπτέμβριο στις Φάνες

Για 4η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Αμπελιού στις Φάνες, από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Φανών “Ο Πρόδρομος». Φέτος θα γίνει το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου,  στο παλιό εργοστάσιο της C.A.I.R, με ώρα έναρξης 18:30.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν οργανωθεί για το διήμερο του Σεπτεμβρίου.
Για τους λάτρεις της τέχνης θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, ενώ για τους γονείς που θα θελήσουν να παραβρεθούν με τα παιδιά τους, έχουν προβλεφθεί διάφορες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους που θα δώσουν το «παρών».

Οι επισκέπτες μάλιστα, θα μπορέσουν να συμμετέχουν και  στο πάτημα των σταφυλιών, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί.
Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ξεχωριστή θέση θα έχουν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της Ρόδου, τα οποία θα δημιουργήσουν ένα όμορφο γλέντι, διασκεδάζοντας τον κόσμο.
Η Γιορτή Αμπελιού θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των: Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ένωση Αγροτικών Συν/μων Δωδ/σου, C.A.I.R και Αγροτικός Συνεταιρισμός Φανών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών «Ο Πρόδρομος» αναφέρει:
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» σας προσκαλεί στην 4η Γιορτή Αμπελιού Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις Φάνες στο παλιό εργοστάσιο της C.A.I.R. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 6:30μμ. Κατά την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος στο μουσείο του Βιωματικού Κέντρου Αγροτικής Κληρονομιάς Ν.Αιγαίου, γευσιγνωσία κρασιών, πατητήρι για τους επισκέπτες, παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, ομιλίες, δραστηριότητες για τα παιδιά, χορευτικά συγκροτήματα, και παραδοσιακό γλέντι. Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με πολλά παραδοσιακά προϊόντα. Σύντομα να ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα. Θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα (σταφύλι, μουσταλευριά, γλυκίσματα) και άφθονο κρασί.