Στις 27 Αυγούστου  η γιορτή κρασιού στον Έμπωνα

Ο Έμπωνας, το χωριό με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και την ποικιλία των προϊόντων της γης του, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες, που φέτος θα χαρούν και θα γευτούν τον πλούτο της παράδοσης και του γευστικού του πολιτισμού. Η γιορτή κρασιού, που σηματοδοτεί την έναρξη του τρύγου, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την παραγωγική δραστηριότητα του χωριού και την τοπική παράδοση.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Εμπωνας “Ο Αττάβυρος” με συστηματική και συλλογική δουλειά προσφέρει και φέτος μια γιορτή που έχει αναδειχθεί σε πολιτιστικό θεσμό της ευρύτερης περιοχής και συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητάς της με ψυχαγωγία υψηλού κύρους. Με στόχο την συνεχή αναβάθμιση και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και αξιοποιώντας μια μακρόχρονη γνώση, η φετινή διοργάνωση της γιορτής τους κρασιού έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Με ένα πρόγραμμα που έχει συνεκτικό κρίκο την τοπική παράδοση, φιλοδοξούμε το καλοκαίρι του 2016 στον Έμπωνα να σηματοδοτηθεί από τις βραδιές της γιορτής κρασιού που θα πλημμυρίσουν από μουσική και χορούς.

Πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτές και χορεύτριες, παραδοσιακά συγκροτήματα με θεματικές βραδιές, πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις οινοπαραγωγών και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες της “Γιορτής Κρασιού 2016”.
Τα κιόσκια μας, εφοδιασμένα με τις τοπικές λιχουδιές όπως η μουσταλευριά, το γιαούρτι με γλυκό σταφύλι, τη μεθυστική σούμα, κεράσματα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού μας και φυσικά εκλεκτό και δωρεάν κρασί για όλους. Ο φούρνος θα προσφέρει άρωμα νοσταλγίας και παράδοσης. Τα τοπικά προϊόντα θα εκτίθενται με φροντίδα, γνώση και σεβασμό για τον κόπο και το μεράκι των αγροτών μας.
Την ψυχαγωγία που αποτελεί το κομβικό σημείο της γιορτής του κρασιού, φέτος αναλαμβάνει ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ!

Με προίκα της ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια και μια μεγάλη πορεία με λαμπρές συνεργασίες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού η τραγουδίστρια που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπόσχεται να απογειώσει το κέφι και τη διάθεση γιορτής. Τη βραδιά θα συμπληρώσουν ο Βασίλης Προδρόμου και ο Στράτος Τσιρακάκης με την παρέα του δίνοντας το δικό τους στίγμα στο γλέντι που αποτελεί συστατικό στοιχείο της γιορτής του κρασιού.
Μια κορυφαία διοργάνωση για το νησί της Ρόδου είναι γεγονός! Είναι γεγονός χάριν των χορηγών μας και των εθελοντών που δούλεψαν ακούραστα.