Ο Δ. Γάκης ζητά παρέμβαση Βίτσα  για την τροφοδοσία στο hotspot Κω

Την άμεση παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα θα ζητήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης για την βελτίωση του προγράμματος τροφοδοσίας των προσφύγων στα Χότ Σπότ Κώ και Λέρου.

Να υπενθυμίσουμε πως με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι πρόσφυγες στο Hot spot της Κω για την κακή ποιότητα του φαγητού που φέρεται να τους προσφέρεται τις τελευταίες ημέρες. Σχημάτισαν με τις μερίδες τους τις λέξεις BAD FOOD…HELP US με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση αντίδραση του στρατού ο οποίος διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει με το φαγητό του νέου μειοδότη που προκαλεί τη μαζική αντίδραση των προσφύγων.

Ο κ. Γάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, είπε πως υπάρχει υπόνοια ότι δημιουργούνται κυκλώματα σ΄αυτή την κατεύθυνση αφού μια εταιρεία έχει αναλάβει το θέμα της σίτισης των προσφύγων στα Χότ Σπότ την ίδια ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί οτι οι ντόπιοι θα έχουν προβάδισμα στις συμβάσεις για την τροφοδοσία . Ο κ. Γάκης υπογράμμισε πως πρέπει να στηριχθούν και οι τοπικές οικονομίες που επιβαρύνονται. «Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχουν προσωπικότητα στην συμπεριφορά με τους ανθρώπους αυτούς» υπογράμμισε ο κ. Γάκης.
Νωρίτερα στην προσωπική του σελίδα στο φέις μπουκ για το θέμα ο κ. Γάκης έγραψε: «Αλλοι τρώνε την χλέπα και δέχονται όλες τις κοινωνικές επιβαρύνσεις και άλλοι τρώνε …το παντεσπάνι. Και να το άξιζαν….».