Η πιο περιζήτητη βραχονησίδα για πώληση ή για ενοικίαση η Αλιμιά

Η πιο περιζήτητη βραχονησίδα για πώληση ή για ενοικίαση αποδεικνύεται να είναι η Αλιμιά η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Ρόδο και στην Χάλκη με μοναδικούς κατοίκους τα κατσίκια, αλλά περιτριγυρισμένη από κοπάδια δελφινιών.

Πέρυσι ιταλικός επενδυτικός τουριστικός κολοσσός πρόσφερε 70 εκατ. ευρώ στον Μιχ. Πατρό , δήμαρχο της Χάλκης  (όπου η βραχονησίδα ανήκει διοικητικά) για τη δημιουργία πρότυπου τουριστικού οικισμού για 50 χρόνια.

Εφέτος τουριστικές και οικιστικές επιχειρήσεις απ΄όλον τον κόσμο προσέφεραν στον Δήμαρχο ακόμα και ένα δισ. ευρώ για να ενοικιάσουν την βραχονησίδα από 50 έως και 99 χρόνια, πλην όμως ο δήμαρχος, αν και χρειάζεται τα χρήματα για τη σωτηρία της Χάλκης, δεν μπορεί να την πωλήσει ούτε να την ενοικιάσει, αφού ο νόμος του το απαγορεύει. Θεωρείται ακριτική περιοχή. Ετσι θορυβημένος που δεν μπορεί να την αξιοποιήσει τι έκανε νομίζετε;

Την πρόσφερε δωρεάν σε βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο για να γυριστεί εκεί πάνω ανάμεσα στα κατσίκια ένα ριάλιτι, το περίφημο Survivor: «Τουλάχιστον μ΄αυτόν τον τρόπο θα διαφημιστεί η Αλιμιά σ΄όλη την Ευρώπη», είπε. Στη βραχονησίδα με επιφάνεια 7,4 τ. χιλιόμετρα και μήκος ακτών 21 χιλιόμετρα δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο που κτίστηκε το 1475 από τους Ιωαννίτες ιππότες. Το 2014 το καλοκαίρι έμειναν στην Αλιμιά ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την Καμίλα. Στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο των υποβρυχίων του Μουσολίνι και οι ανασκαφές έβγαλαν στο φως και ρωμαϊκούς τάφους.

(Από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ)