Κατέρρευσε κλώνος

Του Βασίλη Μαυράκη

Στατιστικά,  είμαι σίγουρος, ότι θα γίνει μια συνέντευξη, μια ανακοίνωση, που θα λέει ότι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν μελετήσει από πολύ χρόνο πριν, το θέμα και ότι συστήθηκε επιτροπή, που ήδη μελέτησε το θέμα  και ότι θα προβεί σε ενέργειες.

Όμως, απ’ ό,τι διαβάσαμε, κάτοικοι της περιοχής, ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επικινδυνότητα του δέντρου, αλλά δυστυχώς κανένα προληπτικό μέτρο δεν είχε ληφθεί.

ΤΑΚΑ, ΤΑΚΑ, όπως έγινε με το Σαν Φραγκίσκο, με το άγαλμα της Καθολικής Εκκλησίας, να κλαδευτούν «γενναία» αυτοί οι μεγάλοι  φίκοι. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να επισημάνω, ότι δεν κλαδεύονται συστηματικά τα δέντρα, κάθε χρόνο.

Θυμάμαι, στο σπίτι μας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, κλαδεύανε τα δέντρα  κάθε χρόνο με «μαεστρία»  και σκεπτόμουνα, θα ξαναβγούν κλαδιά; Κι όμως φουντώνανε, μετά από μερικούς μήνες και τα δέντρα ήταν ακόμη πιο ωραία. Όλα αυτά τα γνωρίζετε, αλλά δεν τα εφαρμόζετε. Και οι προσλήψεις να γίνονται ανάλογα με τις ικανότητες. Είδα μερικούς να κλαδεύουν, είναι τελείως άσχετοι και επιζήμιοι. Αντί για καλό, κάνουν κακό.