Επιχείρησε να αποσπάσει κοσμήματα και αρχαία κειμήλια

Επιχείρησε να αποσπάσει  κοσμήματα και αρχαία κειμήλια

Επιχείρησε να αποσπάσει κοσμήματα και αρχαία κειμήλια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 872 ΦΟΡΕΣ

Μία τσιγγάνα που δήθεν έκανε έρανο για εκκλησία

Χρυσά κοσμήματα και αρχαία κειμήλια επιχείρησε να αποσπάσει από 47χρονη στη Ρόδο μία 41χρονη αθίγγανη, προσποιούμενη ότι έκανε έρανο για εκκλησία της περιοχής!

Η ΡΟΜΑ συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές της πρωτεύουσας καθώς πριν από δύο χρόνια είχε ρίξει καυστικό υγρό σε ομόφυλό της!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 41χρονη εμφανίστηκε στις 6 Αυγούστου 2016 στο σπίτι 47χρονης στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης και δήλωσε ότι έκανε έρανο για την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε, χωρίς όμως να τα καταφέρει, να πείσει την 47χρονη να της δώσει διάφορα χρυσά κοσμήματα και αρχαία κειμήλια που κατείχε.

Η 47χρονη δεν πείστηκε, η αθίγγανη έφυγε, όμως το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν την 41χρονη προχθές το απόγευμα και την συνέλαβαν.

Σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της αθίγγανης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 4ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που διέπραξε την 10.02.2014 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη το 2014 έριξε υγρό πιθανώς καυστικό σε ημεδαπό άνδρα με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραυματισμό!

Σε βάρος της 41χρονης κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νότιου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Συγκεκριμένα:

• Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

• Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

• Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

• Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

• Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.

• Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Ειδικότερα όσον αφορά τις απάτες με το πρόσχημα συνδρομών:

• Συνίσταται στην έκδοση από τους δράστες πακέτων συνδρομών για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ή διάφορα σωματεία (π.χ. αναπήρων, τυφλών κλπ) και στην εκμετάλλευση της ευαισθησίας που επιδεικνύουν οι πολίτες σε τέτοιου είδους ζητήματα, με αποτέλεσμα να συνεισφέρουν οικονομικά στην στις πρωτοβουλίες αυτές.

• Επισημαίνεται ότι οι περιπτώσεις αυτές (έρανοι, διάθεση εισιτηρίων κλπ) πρέπει να διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και ως εκ τούτου τα εισπρακτικά μπλοκ πρέπει να είναι σφραγισμένα νομοτύπως. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πρόκειται προφανώς για υπόθεση απάτης.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω