Έντονη κριτική από τη μειοψηφία στο δήμαρχο για λάθη και παραλείψεις

Να απολογηθεί ο δήμαρχος Ρόδου για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στον τουρισμό, ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ροδίων Όραμα» του κ. Στράτου Καρίκη.

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με άλλη μία χαμένη τουριστική περίοδο για την Ρόδο, υποστηρίζει η παράταξη «Ροδίων Όραμα» αναφέροντας στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ακόμα μια τουριστική περίοδος χάθηκε για τη Ρόδο. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν καταφέραμε ούτε φέτος να κάνουμε τη διαφορά, αλλά αντίθετα, η εικόνα του νησιού μας, σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της δυσφήμισης.

Η ανενεργή κατάσταση του ΠΡΟΤΟΥΡ, με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής, κατέστη καταστροφική για την προβολή και προώθηση του νησιού μας. Με άλλα λόγια, βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας, εξαιτίας της δημοτικής αρχής, η οποία είναι ανίκανη να διαμορφώσει και να παρουσιάσει μια αξιοπρεπή εικόνα του νησιού μας. Η Ρόδος, είναι στον αυτόματο πιλότο, από την μία άκρη του νησιού έως την άλλη.  Ίσως βοήθησαν οι περιστάσεις αλλά όχι εμείς  τον τόπο μας .

Οι εικόνες με τους ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους, έγιναν, δυστυχώς, τουριστική ατραξιόν. Πέρα από την ασέβεια που επιδεικνύει η δημοτική αρχή προς τους δημότες αφήνοντας επί ημέρες τα σκουπίδια στις γειτονιές, έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία για την αποκομιδή των απορριμμάτων και από τις τουριστικές περιοχές, εκθέτοντας τη Ρόδο ανεπανόρθωτα στα μάτια των επισκεπτών μας.

Την ίδια αφρόντιστη εικόνα παρουσιάζουν τα πάρκα μας, η εγκατάλειψη είναι εμφανής σε κάθε ένα από αυτά, τα περισσότερα από τα οποία πλέον προσφέρονται μόνον για κατάληψη από αθίγγανους, όπως συμβαίνει ακόμα και σε εκείνα που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης!

Ο θεσμός της υιοθεσίας των πάρκων δεν στηρίχθηκε από την δημοτική αρχή, παρά το γεγονός ότι είναι πρωτοπόρος και οι συμπολίτες μας έδειξαν ενδιαφέρον, όμως, δυστυχώς, δεν έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον οι υπεύθυνοι του Δήμου Ρόδου. Η υπηρεσία Πρασίνου με αποσπασματικές παρεμβάσεις, δεν μπορεί να κρύψει την κακή εικόνα του νησιού μας, όπου το πράσινο είναι αφρόντιστο και καμία νέα φύτευση δεν έχει γίνει που να βελτιώνει την εικόνα του. Η εικόνα στις εισόδους της πόλης μας μιλάει από μόνη της.

Για τα προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπώρησαν τους κατοίκους του νησιού, εξόργισαν τους τουρίστες και έφεραν σε δεινή θέση τους επιχειρηματίες έναντι των πελατών τους επιφέροντάς τους μάλιστα και μεγάλη οικονομική ζημία, τα λόγια περισσεύουν. Για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή έδειξε ανευθυνότητα χωρίς να φροντίσει εγκαίρως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς εγκαίρως τις επιπτώσεις της ανομβρίας, την οποία αντιμετώπισε και η Ρόδος, στη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.

Στην Μεσαιωνική Πόλη, το στολίδι του νησιού, επικρατεί το απόλυτο χάος, αφού η δημοτική αρχή αδυνατεί να επιβάλει την τάξη στους καταστηματάρχες εκείνους που παρανομούν συστηματικά, καταπατώντας δημόσιους χώρους. Δεν υπάρχει καμία φροντίδα για τις κατοικίες εντός των τειχών, η εγκατάλειψη της περιοχής είναι εμφανής σε κάθε σημείο και οι άνθρωποι πλέον αναγκάζονται να παίρνουν μόνοι τους πρωτοβουλίες, σε εθελοντική βάση, για να επιδιορθώσουν ακόμα και τις λακκούβες στα γραφικά στενάκια του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Η σύναψη της νέας προγραμματικής σύμβασης για την συνολική προστασία και αναβάθμιση του Μνημείου, έχει από καιρό εγκαταλειφθεί, αν και θα έπρεπε να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Οι παραλίες μας, αυτές που προβάλλουμε για να προσελκύσουμε τουρίστες, που είναι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες, έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έγινε από τη δημοτική αρχή, καμία ανανέωση εξοπλισμού, καμία αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ακόμα και στις πιο κεντρικές παραλίες, τις οποίες καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες εκατοντάδες τουρίστες.
 Οι παράνομοι Κινέζοι μασέρ έχουν κάνει κατάληψη στις παραλίες και οι παράνομοι μικροπωλητές αλωνίζουν όλη μέρα ανενόχλητοι.

Πρόσφατες είναι ακόμα οι εικόνες από το πανηγύρι της Κρεμαστής όπου οι πάγκοι των μικροπωλητών, πέρα από το κακό αισθητικό αποτέλεσμα, ήταν τοποθετημένοι, χωρίς να έχει γίνει καμία χωροθέτηση, χωρίς σεβασμό προς την εκκλησία και προς τους πιστούς που ήθελαν να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
Τα προβλήματα στις δημοτικές κοινότητες διογκώνονται καθημερινά, οι πρόεδροι παλεύουν μόνοι τους χωρίς βοήθεια από τον Δήμο ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, ακόμα και για την αλλαγή της περιβόητης, πια, καμένης λάμπας!

Δεν είναι λίγες φορές  που τα προβλήματα στις δημοτικές κοινότητες, κυρίως τις μικρές και απομακρυσμένες από την πόλη, αντιμετωπίζονται εκ των έσω. Με προσωπική εργασία και με… ρεφενέ. Σε αυτή την κατάσταση έφερε η δημοτική αρχή τις δημοτικές κοινότητες, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα των κατοίκων τους.

Οι γειτονιές της πόλης της Ρόδου έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς φροντίδα, χωρίς έργα με την κατάσταση μέρα με την ημέρα να γίνεται χειρότερη και τα παράπονα των δημοτών γι΄αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί, να πληθαίνουν καθημερινά. Οι ανούσιες παρεμβάσεις για το θεαθήναι, δεν πείθουν κανέναν, ούτε καν τους (άλλοτε) φανατικούς υποστηρικτές του κ. δημάρχου.

Θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι για τις παραλείψεις, τις αστοχίες και την ολιγωρία αυτής της δημοτικής αρχής. Η έλλειψη αισθητικής πλανάται πάνω από όλο το νησί, αδικώντας κατάφωρα την άλλοτε «κοσμοπολίτισσα» Ρόδο. Η εικόνα του νησιού προκαλεί μόνον θλίψη.

Αν δεν νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί ο κ. δήμαρχος, ας μην προκαλεί τουλάχιστον τους δημότες με τις δηλώσεις του για δήθεν έργο της δημοτικής αρχής που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε λίγο, γιατί αυτή η δημοτική αρχή θα μείνει στην ιστορία για το μηδενικό της έργο. Και η Ρόδος, θα κάνει αρκετό καιρό να επουλώσει τις πληγές της από τις πράξεις και παραλείψεις της σημερινής δημοτικής αρχής.

Για  την παράταξη  ΡΟΔΙΩΝ  ΟΡΑΜΑ
ΣΤΡΑΤΟΣ  ΚΑΡΙΚΗΣ
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Δ.Σ. Ρόδου».