Ο δήμος της Κάσου ανταποκρίνεται  στο ρόλο του και δεν είναι υπό διάλυση

Ο δήμος Κάσου όχι μόνο δεν είναι υπό διάλυση αλλά αντίθετα ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο του παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, επισημαίνει η δήμαρχος κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, σε απάντηση διαμαρτυριών που δημοσιεύτηκαν στη «Ροδιακή».

Επί των θεμάτων αυτών αναφέρονται στην απάντηση τα εξής:

«Τιμώ ιδιαιτέρως τη «Ροδιακή», ως μια έγκυρη αλλά και επαρκή έκδοση που προσφέρει πολλά στα Δωδεκάνησα, ιδιαιτέρως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που η πολυφωνία και η έγκυρη πληροφόρηση δοκιμάζονται στον τόπο μας.

Δεν μπορώ, ωστόσο, να μην αναρωτηθώ για τη σκοπιμότητα δημοσιεύματος στις 19 Αυγούστου υπό τον τίτλο «Στα πρόθυρα διάλυσης ο δήμος Κάσου» που μόνο σε μονομερή και εμπαθή πληροφόρηση μπορώ να αποδώσω.

Σε μια περίοδο που το νησί έχει αγγίξει το μέγιστο αριθμό επισκεπτών από εποχής ενσωματώσεως, υπερβαίνοντας τα 5.000 άτομα, σε περίοδο που για πρώτη φορά Δωδεκανήσιοι, Κρητικοί και Ευρωπαίοι τουριστικοί πράκτορες δείχνουν ενδιαφέρον για το νησί μας, σε περίοδο που διεκπεραιώνουμε, πέρα από σημαντικότατα έργα ζωής όπως π.χ. των τεσσάρων επιτυχών γεωτρήσεων, την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και άλλα, διεκπεραιώνουμε και ένα θερινό πρόγραμμα υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων όπως:

1. Σεμινάρια που αφορούν σε Αριστοτέλη, Πλάτωνα και Θουκυδίδη διάρκειας 30 ημερών για φοιτητές από Αμερική σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μανχάταν (City University of New York) στο οποίο διδάσκουν Έλληνες Πανεπιστημιακοί καθηγητές.

2. Β’ Κασιολογικό Συμπόσιο διάρκειας 4 ημερών.

3. Το φεστιβάλ Κάσου με συναυλίες των Μάριου Φραγκούλη, Γεωργίου Περρή, Σταύρου Ξαρχάκου, Αδελφών Διονυσίου και υιού Μπιθικώτση, Κουβανέζικου Συγκροτήματος και τοπικών λυράρηδων.

4. Εκθέσεις έργων Κασίων δημιουργών και Έκθεση Φωτογραφίας Μηνά Περσελή.

5. Θεατρικές παραστάσεις από «Θεατρικό εργαστήρι Γιάννη Μαρίνου» και από «θεατρικό εργαστήρι Ψηλορείτης». Αλλά και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις όπως αγώνα Δίαθλου και τα Αθλητικά Μονοπάτια για 10 αθλήματα διάρκειας 30 ημερών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχου.

Ο δήμος Κάσου είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν είναι υπό διάλυση αλλά αντίθετα ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο του παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των αδυναμιών της Γραφειοκρατικής Νομοθεσίας της Τ.Α. αλλά και των παντελώς απογυμνωμένων υπηρεσιών του.

Αλήθεια απ’ όλα τα παραπάνω, που ασφαλώς δε δημιούργησε μόνος του ο δήμος, αλλά αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις του τόπου, αυτό που άξιζε ήταν οι «αίολες καταγγελίες»;

Μία επίσκεψη στην Κάσο θα πείσει κάθε καλόπιστο ότι υπάρχει, επιτέλους, φροντίδα για το νησί, κι ότι όσα προβλήματα κι αν δημιουργούν ορισμένοι, η Κάσος τραβάει μπροστά και το φρόνημα των κατοίκων της είναι υψηλό και αισιόδοξο για το μέλλον.

Προφανώς κάποιοι δεν μπορούν μετά από δύο χρόνια να δεχθούν το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και αντί να ενώνουν τις φωνές τους με τις δικές μας για τα δίκαια αιτήματα του δήμου όπως και η απογύμνωση των υπηρεσιών του, προσπαθούν να περάσουν στους ανταγωνιστές μας μια εικονική πραγματικότητα.

Η μόνη όμως θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι ο δήμος Κάσου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ένα μόνιμο υπάλληλο (παγκόσμιο φαινόμενο).

Παρ’ όλα αυτά είμαστε ακόμα ζωντανοί και λειτουργούμε με τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων αιρετών και την κατάθεση ψυχής που κάνουν καθημερινά μαζί με κάποιους εθελοντές που έρχονται να βοηθήσουν, με την ελπίδα ότι θα λύσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα και με τη δική σας βοήθεια και γενικότερα με τη βοήθεια των ΜΜΕ που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυσή του.

Ας δούμε, όμως, μία προς μία τις αναφορές του δημοσιεύματος προς πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Ι. Καταγγελίες και αναφορές μπορεί να κάνει όσες θέλει η αντιπολίτευση του δήμου, και είναι αλήθεια ότι θέλει να κάνει πολλές και για οποιοδήποτε θέμα, ωστόσο καμία δεν έχει γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που αντίθετα έχει εγκρίνει όλες τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

ΙΙ. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Νικολάου παραιτήθηκε όχι από δυσαρέσκεια αλλά για να αναλάβει αντιδήμαρχος!! (εδώ είχαμε και το εκπληκτικό περιστατικό η αντιπολίτευση να καταψηφίζει την αποδοχή παραίτησής του καίτοι δεν είχε ψηφίσει θετικά στην υποψηφιότητά του ως προέδρου)!!!

ΙΙΙ. Ο πρόεδρος παραιτήθηκε για να αναλάβει την αντιδημαρχία αφού η πρώην αντιδήμαρχος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους Υγείας όπως όλοι γνωρίζουν στο νησί, και η οποία παραμένει σταθερή αρωγός στη δημοτική προσπάθεια.

Η Κάσος είναι, ασφαλώς, ένα μικρό νησί αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες, η αξιοποίησή τους δυστυχώς έρχεται σε αντίθεση με τη στόχευση ορισμένων που προσπαθούν να τη μικρύνουν κι άλλο για να τη φέρουν στα δικά τους μέτρα.

Με την ελπίδα ότι θα δημοσιεύσετε και τη δική μας απάντηση.

Σας ευχαριστώ
Η δήμαρχος Κάσου
Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη».