ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου: Ανακατανομή του ΕΝΦΙΑ προς όφελος των πολλών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Βορείου και Νοτίου Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ, αναφέρουν:

Δύο στους τρεις ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν φέτος μειωμένο ή τον ίδιο ΕΝΦΙΑ, σε μια πρώτη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αμβλυνθούν οι συνέπειες του δυσβάσταχτου φόρου για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πτώχευσαν τη χώρα και φόρτωσαν με επιπλέον φόρο την ιδιοκτησία τους.

Για αυτό ας σταματήσει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα η Ν.Δ. και τα στελέχη της για τον ΕΝΦΙΑ. Δεν πείθουν πια κανένα.

Οι ίδιοι που επέβαλαν αυτό το φόρο το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έρχονται δήθεν να διαμαρτυρηθούν για τις συνέπειές του στον ελληνικό λαό, αποκρύβοντας ότι φόρτωσαν τα βάρη στους πολλούς για να μην ενοχλήσουν τη διαπλοκή και τους εκφραστές τους που τους στήριζαν και τους στηρίζουν.

Επειδή η αλήθεια δεν κρύβεται, αρκεί να δούμε τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τα οποία αποτελούν και την καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία της Ν.Δ.. Σύμφωνα με αυτά, το 92 % των φορολογουμένων θα πληρώσουν λιγότερο, ίδιο, αυξημένο ως 10 € ή δε θα πληρώσουν καθόλου φόρο.

Τα παραπάνω στοιχεία καταρρίπτουν την κινδυνολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον «Αρμαγεδδώνα του ΕΝΦΙΑ», που προπαγανδίζουν τον τελευταίο καιρό εκφοβίζοντας τους πολίτες.

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι θα πληρώσουν παραπάνω. Πρόκειται για ιδιοκτήτες μεγάλων ακίνητων περιουσιών. Για αυτούς ωρύεται η Ν.Δ. λοιπόν και όχι για την πλειοψηφία των πολιτών που η ίδια τους φόρτωσε με μεγάλα βάρη.